Тимочка КрајинаЗајечарМонодрама "Милунка" пред зајечарском публиком вечерас

Монодрама „Милунка“ пред зајечарском публиком вечерас

Народно позориште Тимочке Kрајине „Зоран Радмиловић” Зајечар

У зајечарском театру вечерас се завршава 6. Фестивал малих позоришних форми, извођењем монодраме „Милунка“, по тексту, у режији и извођењу глумице Југословенског драмског позоришта из Београда, Весне Станковић.

Овај позоришни комад о хероини Српских ослободилачких ратова Милунки Савић почиње у 19:00 сати.

Поред ове представе на фестивалу учествује још шест врхунских монодрама и дуодрама из Србије, Северне Македоније и Црне Горе, које су награђене на неком од позоришних фестивала.

Све представе су у такмичарској конкуренцији, па ће одлука о победнику Фестивала по избору стручног жирија и публике бити донета након извођења вечерашње монодраме.

Најбољу представу фестивала одабраће трочлани жири у саставу: театролог мр Спасоје Ж. Миловановић – председник, глумица Наташа Петровић – члан и глумац Милош Танасковић  – члан. Биће додељена и награда публике за најбољу представу. Гледаоци сваке вечери оцењују представе од 1 до 10.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб