ДруштвоМУП: Акција контроле сигурносног појаса током вожње и превожења деце у возилима...

МУП: Акција контроле сигурносног појаса током вожње и превожења деце у возилима до 17. марта

Саобраћајна полиција

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, од 11. до 17. марта 2024. спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на контролу коришћења сигурносног појаса током вожње, као и начина превожења деце у возилима.

Током акције која се истовремено спроводи у 30 европских земаља чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), саобраћајна полиција ће предузимати мере према свим лицима која за време вожње у моторним возилима не буду користила сигурносне појасеве, на предњим и задњим седиштима возила, као и према свим особама које децу буду превозиле на непрописан начин.

Резултати најновијих истраживања које је спровела Агенција за безбедност саобраћаја, показују да је у Србији проценат коришћења појаса на предњим седиштима око 85 одсто, а на задњим 17. Истовремено, свега 60 одсто родитеља превози своју децу у возилима на законом прописан начин.

У 2023. години, више од 100 погинулих возача и путника у путничким возилима нису користили сигурносни појас у тренутку саобраћајне незгоде. У истом периоду, због некоришћења сигурносног појаса санкционисано је више од 172.000, а због непрописног превожења деце 4.200 учесника у саобраћају, наводи се у саопштењу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб