ХроникаМУП: Откривено 6.612 прекршаја током акције појачане контроле саобраћаја у Србији

МУП: Откривено 6.612 прекршаја током акције појачане контроле саобраћаја у Србији

Саобраћајна полиција

Током акције појачане контроле саобраћаја, на територији Републике Србије, усмерене на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила, саобраћајна полиција је контролисала 11.111 возила и открила 6.612 прекршаја, од којих 496 прекршаја возача аутобуса и 6.116 прекршаја возача теретних возила.

Више од трећине возача аутобуса и теретних возила, укупно 2.334, санкционисано је због прекорачења времена управљања и других прекршаја везаних за тахографе, док је 1.215 возача, односно чланова посаде возила, санкционисано због непоседовања одговарајуће документације.

Из саобраћаја су искључена 22 возача који су управљали возилом под дејством алкохола.

Акција је спроведена од 6. до 12. новембра 2023. у 30 европских земаља чланица организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Управа саобраћајне полиције и у наредном периоду наставиће са контролом аутобуса и теретних возила, како би се сачувала безбедност свих учесника у саобраћају, наводи се у саопштењу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,391ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб