VestiMUP: Pojačana kontrola saobraćaja usmerena na korišćenje sigurnosnog pojasa i načina prevoženja...

MUP: Pojačana kontrola saobraćaja usmerena na korišćenje sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima

Saobraćajna policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na korišćenje sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima.

Ova akcija biće sprovedena u 30 evropskih država koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Saobraćajna policija će preduzimati mere prema svim licima koja za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristila sigurnosne pojaseve na način koji je predvideo proizvođač vozila, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i prema svim vozačima koji decu budu prevozili na nepropisan način.

U toku prošle godine 67 poginulih vozača i 40 poginulih putnika u putničkim vozilima nisu koristili sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode, dok nijedno od tri deteta koja su poginula u svojstvu putnika u vozilu nije prevoženo na zakonom propisan način.

Akcija će biti sprovedena od 4. aprila do 10. aprila 2022.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub