ВестиМУП: Повећана брзина и ефикасност издавања личних докумената

МУП: Повећана брзина и ефикасност издавања личних докумената

МУП — Значка
Фото: МУП РС

Због повећаног интересовања грађана за издавање личних докумената, Министарство унутрашњих послова предузело је низ организационо-техничких мера у циљу повећања брзине и ефикасности обављања тих послова.

Од 13. јула 2021. године радно време у свим полицијским управама и полицијским станицама ће бити продужено, од 07:30 до 20:00 часова, док је у Полицијској управи Нови Сад продужено до 21:00 час.

Такође, организован је и рад суботом од 07:30 до 15:30 часова, а у Полицијској управи Нови Сад од 07:30 до 21:00 час, док је у Полицијској управи за град Београд (Управи за управне послове Љермонтова 12а) од 07:30 до 20:00 часова.

Како би се посао брже и ефикасније обављао, из других линија рада на обављању послова пријема захтева за издавање личних докумената и уручења докумената ангажовано је 113 униформисаних полицијских службеника и 130 службеника из других сектора Министарства унутрашњих послова.

Такође, у процедури је продужење рада на одређено време и пријем нових службеника на управним пословима за 109 особа.

У току је поступак замене информатичке опреме за обављање управних послова као што су рачунари, скенери, скенери отисака прстију, читачи пасоша и друго.

Министарство унутрашњих послова, као и до сада, чини све како би грађани добили лична документа у складу са законским роком, упркос великом броју захтева.

Због тога из Министарства унутрашњих послова апелују на грађане да воде рачуна о роковима важења личних докумената и на време поднесу захтеве за њихову замену.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб