Timočka KrajinaBorNa 13. sednici Gradskog veća u Boru usvojeno raspisivanje Javnog konkursa za...

Na 13. sednici Gradskog veća u Boru usvojeno raspisivanje Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica

13. sednica Gradskog veća grada Bora
Foto: Grad Bor

Na održanoj 13. sednici Gradskog veća u Boru, na dnevnom redu, našle su se četiri tačke.

Većnici su većinom glasova usvojili raspisivanje Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica na teritoriji grada Bora za tekuću godinu.

„Kao i prethodnih godina i ove godine smo odvojili sredstva za finansiranje i sufinansiranje crkava i verskih zajednica. Ove godine iz lokalnog budžeta izdvojeno je milion i 200 hiljada dinara. Sredstva se mogu utrošiti za izgradnju i rekonstrukciju, obnovu ili adaptaciju kao i za tekuće investiciono održavanje. Pravo na ova sredstva imaju sve crkve i verske zajednice koje se nalaze na teritoriji grada Bora i koje ispunjavaju određene kriterijeme koji su naglašeni u konkursku. Jedan od bitnijih kriterijuma je da je verska zajednica u statusu pravnog lica. Konkurs će biti objavljen na sajtu grada Bora, www.bor.rs i u sredstvima javnog informisanja sa svim pratećim obrascima i dokumentima koji su potrebni. Takođe, dokumentacija se može preuzeti svakog radnog dana od 10 do 15 časova u kancelariji Gradske uprave, broj 60. Konkurs će trajati 15 dana od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja”, istakao je Marko Nikolić, član Gradskog veća u Boru.

Većnici su zeleno svetlo dali i na predlog odluke o utvrđivanju cena usluge u okviru taksi tarife po kojoj će se taksi prevoz obavljati na teritoriji grada Bora.

„U skladu sa zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, utvrđuje se odluka o utvrđivanju cena usluge u okviru taksi tarife. Ovom odlukom cena usluge se povećava zbog povećanja cena goriva ali i na osnovu zahteva taksi udruženja. Ova odluka vezaće sve taksi prevoznika da svoje cenovnike usklade sa odlukom. Imamo tri taksi tarife, start će biti 200 dinara, vožnja po kilometru 85 dinara za prvu tarifu, 100 dinara za drugu i 140 dinara za treću tarifu. Minut čekanja je 13,33 dinara za sve tri tarife i prtljag po komadu 50 dinara takođe za sve tarife. Ova će se odluka primenjivati od 20. septembra”, istakla je Slavica Kozić, načelnica Odeljenja za privredu i društvene delatnosti u Boru.

Takođe, većnici su jednoglasno podržali rešenja na osnovu kojih se dodeljuju bespovratna sredstva za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama na teritoriji grada Bora.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,123PratilacaLajkuj
4,154PratilacaZaprati
1,245PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx