Тимочка КрајинаБорНа 13. седници Градског већа у Бору усвојено расписивање Јавног конкурса за...

На 13. седници Градског већа у Бору усвојено расписивање Јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката цркава и верских заједница

13. седница Градског већа града Бора
Фото: Град Бор

На одржаној 13. седници Градског већа у Бору, на дневном реду, нашле су се четири тачке.

Већници су већином гласова усвојили расписивање Јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката цркава и верских заједница на територији града Бора за текућу годину.

„Као и претходних година и ове године смо одвојили средства за финансирање и суфинансирање цркава и верских заједница. Ове године из локалног буџета издвојено је милион и 200 хиљада динара. Средства се могу утрошити за изградњу и реконструкцију, обнову или адаптацију као и за текуће инвестиционо одржавање. Право на ова средства имају све цркве и верске заједнице које се налазе на територији града Бора и које испуњавају одређене критеријеме који су наглашени у конкурску. Један од битнијих критеријума је да је верска заједница у статусу правног лица. Конкурс ће бити објављен на сајту града Бора, www.bor.rs и у средствима јавног информисања са свим пратећим обрасцима и документима који су потребни. Такође, документација се може преузети сваког радног дана од 10 до 15 часова у канцеларији Градске управе, број 60. Конкурс ће трајати 15 дана од дана објављивања у средствима јавног информисања”, истакао је Марко Николић, члан Градског већа у Бору.

Већници су зелено светло дали и на предлог одлуке о утврђивању цена услуге у оквиру такси тарифе по којој ће се такси превоз обављати на територији града Бора.

„У складу са законом о превозу путника у друмском саобраћају, утврђује се одлука о утврђивању цена услуге у оквиру такси тарифе. Овом одлуком цена услуге се повећава због повећања цена горива али и на основу захтева такси удружења. Ова одлука везаће све такси превозника да своје ценовнике ускладе са одлуком. Имамо три такси тарифе, старт ће бити 200 динара, вожња по километру 85 динара за прву тарифу, 100 динара за другу и 140 динара за трећу тарифу. Минут чекања је 13,33 динара за све три тарифе и пртљаг по комаду 50 динара такође за све тарифе. Ова ће се одлука примењивати од 20. септембра”, истакла је Славица Козић, начелница Одељења за привреду и друштвене делатности у Бору.

Такође, већници су једногласно подржали решења на основу којих се додељују бесповратна средства за суфинансирање уградње соларних панела за производњу електричне енергије на породичним кућама на територији града Бора.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб