Тимочка КрајинаЗајечарНа 19. седници локалног парламента усвојен четврти ребаланс буџета града Зајечара

На 19. седници локалног парламента усвојен четврти ребаланс буџета града Зајечара

На 19. седници локалног парламента усвојен четврти ребаланс буџета града Зајечара

На 19. седници локалног парламента, oдборници Скупштине града Зајечара усвојили су четврти ребаланс градског буџета за ову годину, који после увећања за нешто више од 51 милион динара износи 2.356.320.000 динара. Усвојен је и буџет за 2024. годину који је пројектован на 2.183.808.000 динара.

На 19. седници локалног парламента усвојен четврти ребаланс буџета града Зајечара

У име предлагача ребаланс овогодишњег и предлог буџета за наредну годину образложила је Валентина Ђуричић, начелница Одељења за буџет и финансије града Зајечара.

Валентина Ђуричић – начелница Одељења за буџет и финансије града Зајечара

„Предложеним буџетом предвиђено је на основу одлуке Министарства финансија, повећање зарада запослених од 1. јанаура за 10 процената. Што се тиче ребаланса, у односу на претходни градски буџет, увећан је за 51 милион динара. У првих девет месеци ове године, остварење буџета је 1.632.162.000 динара што је нешто мање од 71 одсто. Очекује се да извршење буџета буде преко 90 одсто до краја године. Било је потребно усагласити апропријације које нису биле планиране у довољном износу, односно смањити апропријације које се неће реализовати у току ове године“ казала је Ђуричић.

Угљеша Ђуричковић – одборник у Скупштини града Зајечара

Одборници опозиције у зајечарској Скупштини гласали су против предложеног буџета града за наредну годину.

Милош Стојадиновић – одборник у Скупштини града Зајечара

Одборници опозиције Угљеша Ђуричковић и Милош Стојадиновић истакли су да је усвојени буџет за наредну годину мањи него овогодишњи буџет.

За предложени буџет града Зајечара за 2024. годину гласало је 29 одборника, а против њих 14.

На 19. седници локалног парламента усвојен четврти ребаланс буџета града Зајечара

Одборници локалног парламента дали су сагласност Јавном комуналном предузећу “Паркирање, пројектовање и надзор” на план зимског одржавања улица и путева. Усвојена је и одлука о приступању изради програма развоја туризма града Зајечара за период од 2024. до 2029. године. Одборници су усвојили и Одлуку о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности по зонама за утврђивање пореза на имовину за 2024. годину, као и Одлуку о утврђивању коефицијената за непокретности по зонама и просечних цена одговарајућих непокретности на основу којих је за 2023. годину утврђена основица пореза на имовину обвезника који не воде пословне књиге у најопремљенијој зони.

На 19. седници локалног парламента усвојен четврти ребаланс буџета града Зајечара

Усвојено је и Решење о образовању локалног Савета родитеља и усвојена су разрешења и именовања чланова неколико школских одбора на територији града Зајечара. Изгласано је и Решење о одређивању мртвозорника града Зајечара. Такође, усвојени су извештаји о раду и о програмима пословања више предузећа чији је оснивач град Зајечар. На дневном реду ове седнице нашла су се и одборничка питања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб