Тимочка КрајинаБорНа борским школама осликан мурал који носи еколошку поруку

На борским школама осликан мурал који носи еколошку поруку

Фото: Град Бор

Мурал који носи еколошку поруку осликан је на зиду који деле две основне школе у Бору „Свети Сава“ и „Видовдан“.

Сваки осликан детаљ носи неку своју причу. Дрво бора као симбол по коме је град Бор добио име, лисица као заштићена ендемска врста на овим просторима, стрелица као симбол рециклаже и птице које означавају узлет самог града, детаљи су који красе зид ових школа.

Град Бор подржао је иницијативу Фондације Б92 осликавање мурала еколошке садржине под називом „Осликај промену“, а који је усмерен на старије тинејџере. Циљ је развијање њихових креативних вештина, мишљења као и укључивање у јавну уметност.

Креативан и инспиративан дизајн одвијао се под дирегентском палицом уметнице Маје Стојановић, под псеудонимом Змаја, која је уз помоћ ученика и грађана осликала ово уметничко дело.

„Настојимо да сваку лепу идеју спроведемо у дело, а то смо сада и потврдили. Трудићемо се да тако буде и у будућности. Свако ко буде имао неку лепу замисао, било ученик или родитељ може нам се обратити а ми ћемо се трудити да ту идеју спроведемо у дело“, истакао је Александар Богосављевић, члан Градског већа у Бору.

Сама идеја за мурал настала је кроз организоване радионице уз учешће средњошколаца који су заједно на тему екологије размишљали како може да се оплемени град, поручио је члан Градског већа у Бору Срећко Здравковић и додао да је ово већ пети по реду осликан мурал у граду.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб