Тимочка КрајинаЗајечарНа Међународном Фестивалу “Балкан театар фест” у Димитровграду одиграна представа зајечарског позоришта...

На Међународном Фестивалу “Балкан театар фест” у Димитровграду одиграна представа зајечарског позоришта „Чучук Стана-Српкиња и Гркиња“

Одиграна монодрама „Чучук Стана – Српкиња и Гркиња” поводом годишњице смрти Хајдук Вељка Петровића

На Међународном Фестивалу “Балкан театар фест” у Димитровграду одиграна је представа зајечарског позоришта „Чучук Стана-Српкиња и Гркиња“ аутора и редитеља Жељка Хубача, у извођењу Наташе Петровић.

Публика је уживала у представи о српској хероини, другој жени Хајдук Вељка, која је са њим делила постељу, седло и кубуру. Заједно су смишљали стратегију и борили се против Турака.

За улогу Чучук Стане, глумица Наташа Петровић проглашена је за најбољу глумицу Међународног позоришног фестивала „Глумац Европе 2023″, у Ресену у Северној Македонији, одржаном јула ове године.

Ансамбл зајечарског позоришта гостује вечерас у Београду, где ће учествовати на Фестивалу победника фестивала у Дому културе Раковица са представом “Покондирена тиква” Јована Стерије Поповића у адаптацији и режији Оливере Викторовић Ђурашковић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,765ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб