Тимочка КрајинаЗајечарНационална конференција о менталном здрављу младих у Новом Пазару: Градоначелник Зајечара Бошко...

Национална конференција о менталном здрављу младих у Новом Пазару: Градоначелник Зајечара Бошко Ничић потписао Меморандум

Нови Пазар је током наредних неколико дана домаћин конференције “Ментално здравље младих“, под покровитељством Министарства туризма и омладине.

Конференција је окупила више од 200 младих представника бројних организација и институција, као и представнике десет локалних самоуправа из Србије, међу којима је и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, који је потписао Меморандум о разумевању, а који се односи на подршку развоја услуга за младе усмерене на ментално здравље.

Након обраћања министара Славице Ђукић Дејановић, Данице Грујичић и Хусеина Мемића, присутнима се обратио и градоначелник Зајечара Ничић који је истакао да му је велико задовољство због тога што је град Зајечар у групи од 10 градова где ће бити имплементиран национални пројекат „Ментално здравље младих“.

Такође, Ничић је нагласио да је веома поносан што град Зајечар води рачуна о младима и да је све већи број пројеката које реализује Канцеларија за младе града.

Циљ ове конференције је окупљање кључних актера у раду са младима и покретање локалних заједница, како би унапредиле међусекторску сарадњу и координацију ресурса за системску подршку менталном здрављу младих.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб