ДруштвоВремеНајтоплији дан од почетка јуна, највиша дневна температура до 36 степени

Најтоплији дан од почетка јуна, највиша дневна температура до 36 степени

Град Зајечар

У Србији претежно сунчано и веома топло. Увече и у току ноћи ка суботи јаче пролазно наоблачење са кишом и пљусковима са грмљавином, појачаним северозападним ветром и падом температуре. Локално су могуће и непогоде у виду града и веће количине падавина за кратак временски период. Ветар слаб и умерен јужни и југоисточни, послеподне на северу у скретању на северозападни и у појачању. Најнижа температура од 16 до 24, а највиша од 33 до 36 степени.

У Зајечару сунчано и топло. Минимална температура 19, максимална дневна до 33 степена. Ветар слаб до умерен, североисточног правца. Сутра делимично облачно са сунчаним периодима, поподне могућа киша праћена грмљавином. Најнижа температура 19, највиша око 29 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Свим хронично оболелим и осетљивим особама се саветује нарочита опрезност услед очекиване биометеоролошке ситуације.

Метеоропатске реакције су могуће у виду нервозе, малаксалости и главобоље.

Препоручује се избегавање боравка на отвореном у најтоплијем делу дана, примена адекватне заштите од УВ зрачења, као и смањење физичких напора.

У саобраћају је неопходна додатна пажња.

АМСС

Почетак летње туристичке сезоне условиће већи број возила на путним правцима ка Северној Македонији, Бугарској и Црној Гори, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије (АМСС).

На главним граничним прелазима повремено је могућ већи број возила и због тога је боље користити мање алтернативне прелазе.

У поподневним сатима вожња ће бити захтевнија због прогнозираних пљускова и мокрих коловоза, тако да се саветује поштовање саобраћајне сигнализације и прилагођавање брзине кретања условима на путу.

На наплатним рампама нема задржавања, али их има на граничним прелазима.

Путници на прелазу Градина на излазу из земље чекају два сата, а на Прешеву 20 минута.

Камиони и шлепери на излазу из земље на прелазу Хоргош чекају пет сати, на Келебији четири сата, а на Батровцима сат времена, додао је АМСС.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб