ВестиНаранџасто метео упозорење на снази до петка, могуће обилне падавине

Наранџасто метео упозорење на снази до петка, могуће обилне падавине

Град Зајечар — Кружни ток у центру града

У Србији претежно облачно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. Због могућих обилних падавина, наранџасто метео упозорење остаје на снази до петка. За кратак временски период може пасти и 40 литара кише по квадрату, понегде и више. Ветар слаб и умерен, западни. Ујутро температура од 12 до 18, током дана од 23 степена до 27 степени.

У Зајечару углавном облачно и топлије. Ветар слаб до умерен, западни. Минимална температура 15, максимална дневна до 27 степени. Сутра променљиво облачно са дужим сунчаним периодима. Најнижа температура 16, највиша око 27 степени.

АМСС

Пљускови и локално обилније падавине које се и данас прогнозирају, продужиће период са отежаним условима вожње, кажу из Ауто-мото савеза Србије.

Повремено изливања појединих мањих река и потока у централним и планинским крајевима, а затим њихово повлачење, оставља талог земље на коловоз што представља додатну опасност од проклизавања возила.

У подручјима која су захваћена обилним падавинама возачи би требало да користе главне магистралне путеве, али је добро да тада направе и паузу у вожњи на неком одморишту, паркингу или мотелу.

У јеку је и грађевинска сезона, због тога возачи чешће наилазе на путаре који поред својих редовних обавеза, последњих дана интензивно раде и на отклањању новонасталих оштећења, али и на чишћењу наноса и одрона.

Нема задржавања на наплатним рампама у Србији, као ни на путничким терминалима на граничним прелазима.

Камиони на Хоргошу чекају три сата, на Келебији сат времена, као и на прелазу Сремска Рача, а на Батровцима два сата.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб