ВестиНаредна два дана на снази Баба Марта

Наредна два дана на снази Баба Марта

У Србији јутро хладно са слабим мразем. На југозападу и југу облачно, местимично с кишом, на планинама са снегом, у осталим крајевима претежно ведро или мало облачно. У току преподнева наоблачење ће се преко централних крајева до краја дана ширити ка северу, условљавајући местимично кишу, а у планинским пределима снег уз повећање, односно формирање снежног покривача. Увече и током ноћи снег се очекује понегде и у нижим пределима јужне, централне и источне Србије. На северу ће се током целог дана задржати суво. Ветар слаб и умерен, североисточни и источни. Најнижа температура од -5 до 1, највиша од 5 до 9 степени.

У Зајечару претежно облачно, поподне киша, у вечерњим часовима могуће и снежне падавине. Ветар слаб до умерен, северни. Минимална температура 0, максимална дневна до 10 степени. Сутра углавном облачно са снегом. Најнижа температура 1, највиша око 5 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Код већине хроничних болесника и метеоропата биометеоролошка ситуација условиће благо смањење тегоба, али се извесна опрезност саветује особама са срчаним тегобама и астматичарима.

Могући су нерасположење и главобоља.

Неопходно је адекватно одевање у складу са очекиваним термичким условима.

АМСС

Према најавама метереолога возаче данас очекују повремено слабе снежне падавине на путевима у планинске пределе централне и западне Србије.

Због тога поједина места на коловозу могу бити клизава с обзиром на ниже температуре, а које ће у овим вишим пределима углавном бити испод нултог подељка.

Киша и промена времена ће и у нижим пределима донети мокре коловозе, теже услове вожње и смањену видљивост, зато возите пажљивије, уз веће одстојање и поштујте све саобраћајне прописе, а без добрих зимских гума и комплетне зимске опреме не крећите на пут у планинске пределе, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Према информацијама Управе граничне полиције, задржавања за теретна возила на нашим граничним прелазима на излазу из земље:

  • ГП Батровци, 180 минута;
  • ГП Хоргош, 60 минута;
  • ГП Келебија, 60 минута.

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб