Тимочка КрајинаКњажевацНебески тркачи из двадесет и пет земаља на Старој планини од 10....

Небески тркачи из двадесет и пет земаља на Старој планини од 10. до 12. јуна

9. „Ultra trail Stara planina 2022”

Небески тркачи из двадесет и пет земаља биће на Старој планини овог викенда.

Највећа скајранинг и трејл трка у Србији под називом „Ultra trail Stara planina 2022” одржава се по девети пут на Старој планини од 10. до 12. јуна, а учествоваће 250 тркача из чак 25 земаља.

Трка ће се упоредо одвијати на три стазе, а сваки такмичар одабрао је да ли ће трчати 34, 64 или 100 километара до циља. Стазе се разликују по тежини терена, дужини успона и временским ограничењима, али свака од њих откриће најлепше врхове и пределе ове планине.

„SkyRace Dupljak” је технички најтежа трка (34 км, 2.300 Д+) коју одликује озбиљан терен, стрме деонице и дуги успони, а такмичари имају само 8 сати времена да стигну до циља.

„Ultra Trail Midžor” (64 км, 2.650 Д+) је омиљена стаза небеских тркача, баш зато што је „трчљива“. Важи за технички дупло лакшу од скајрејса, али свакако није за потцењивање – временски рок за такмичаре да стигну до циља износи 15 сати.

Озбиљан изазов и предивни предели чекају и такмичаре који се пријаве на „Ultra Trail Kopren” (100 км, 4.900 Д+), трку која ће трајати 23 сата и која представља својеврстан подухват за љубитеље овог спорта.

Овогодишња „Ултра Клека” угостиће 250 такмичара, а они најбржи освојиће драгоцене и корисне награде које укључују вредне ваучере.

Ово је трећа од седам планираних трка у овој сезони у организацији Skyrunning Асоцијације Србије и Црне Горе.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб