Timočka Timočka
Početna / Vesti / Negotin: Udruženju „Duga” u okviru projekta „Budimo jači” donirana invalidska kolica
Udruženje „Duga” Negotin: Donirana invalidska kolica u okviru projekta „Budimo jači”

Negotin: Udruženju „Duga” u okviru projekta „Budimo jači” donirana invalidska kolica

Udruženju osoba sa invaliditetom „Duga” u Negotinu, danas su na korišćenje predata troje invalidskih kolica nabavljenih u okviru projekta „Budimo jači”.

Ovaj projekat se realizuje u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO”, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

Projektom su obezbeđeni: fizioterapeutska i logopedska oprema (fizioterapeutski sto i stolica, sobni bicikli, pomagala, pod za vežbanje, lopte, invalidska kolica), fizioterapetske i logopedske tretmane i izlet za decu sa smetnjama u razvoju iz Udruženja „Duga”. Vrednost projekta iznosi 13.690 američkih dolara. Vrednost donacije je 12.040 dolara, a učešće opštine Negotin je 1.650 dolara.

Projekat „Budimo jači” doprineće očuvanju i unapređenju motoričkih sposobnosti osoba sa smetnjama u razvoju kao što će i rad sa digitalnim logopedskim setom doprineti kvalitetnijem i uspešnijem radu sa korisnicima udruženja. Projektom je obuhvaćeno 30 korisnika, različitog uzrasta dece i mladih.

U okviru javnog poziva pod sloganom „Nove ideje po meri zajednice” program Swiss PRO podržao je osam partnerskih projekata lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva sa preko 100.000 evra. Realizacija ovih projekata je u toku i pružiće podršku za najmanje 650 ljudi iz ranjivih grupa u Vlasotincu, Ivanjici, Smederevu, Raški, Ćupriji, Novom Pazaru, Negotinu i Zaječaru.

Možda će Vas zanimati

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 19.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – utorak, 19.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 56 novoobrađenih PCR i AG …

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 18.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – ponedeljak, 18.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 47 novoobrađenih PCR i AG …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica