Тимочка КрајинаКњажевацНова опрема за сакупљање отпада у Књажевцу

Нова опрема за сакупљање отпада у Књажевцу

Нова опрема за сакупљање отпада у Књажевцу

Министарство заштите животне средине обезбедило је општини Књажевац нову опрему за сакупљање отпада, у виду контејнера и канти са точковима.

Књажевац је по распореду добио 13 контејнера запремине 1,1 кубик и 7 канти од 120 литара који ће бити постављени на најударнијим местима, тамо где су уочени највећи проблеми са отпадом.

„Велики фокус у наредним годинама биће управо на екологији и на заштити животне средине кад смо ми као Општина у питању. Радимо веома важан пројекат који деценијски није решаван, а то је трансфер станица. Када будемо завршили трансфер станицу у сарадњи са Министарством, онда ћемо санирати и несанитарну депонију која деценијама постоји у Књажевцу. Такође, поред тих крупних ствари, трудимо се да заједно са нашим ЈКП и средствима из Еко фонда, решавамо и те неке мале проблеме који кваре имиџ и изглед нашег града: то су дивље депоније, одлагање смећа тамо где му није место. Потрудићемо се да системским решењима у наредном периоду, проширењем обима извоза смећа, решимо и те проблеме”, рекао је Бранислав Јосифовић, члан Привременог органа општине Књажевац.

Постављање контејнера и канти за одлагање смећа очекује се након празника.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб