Тимочка КрајинаЗајечарНСП КЦ Зајечар, Удружење ветерана ПЈП и Црвени крст Зајечар успешно реализовали...

НСП КЦ Зајечар, Удружење ветерана ПЈП и Црвени крст Зајечар успешно реализовали још једну акцију добровољног давања крви

Црвени крст Зајечар, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, Независним синдикатом полиције КЦ Зајечар и Удружењем ветерана ПЈП, спровео је још једну веома успешну акцију добровољног давања крви, иначе последњу у овој години. 

У 2023. години Црвени крст Зајечар реализовао је 54 акције добровољног давања крви, у којима је прикупљено 1957 јединица ове драгоцене течности. Велики допринос овим акцијама дали су пунолетни средњошколци, рудари „Аврамице“ и „Лубнице“, припадници полиције и остали хумани Зајечарци.

„У току године традиционално смо имали акцију са средњошколцима, две такве акције и прикупљено је више од 70 јединица крви што се тиче средњошколаца. Ту су наши сарадници са којима три пута годишње имамо акције добровољног давања крви, они су и затворили последњу акцију у овој години, а то су представници Независног синдиката полиције КЦ Зајечар и Удружења ветерана Посебних јединица полиције. Велики допринос овим акцијама дали су и рудари ‘Аврамице’ и ‘Лубнице’ и остали хумани Зајечарци“ рекла је Ирена Младеновић, стручни сарадник Црвеног крста Зајечар.

Овој новогодишњој акцији свој допринос дали су представници Независног синдиката полиције КЦ Зајечар и Удружења ветерана Посебних јединица полиције. Независни синдикат полиције КЦ Зајечар добио је ове године признање “Широко срце” за допринос акцијама давања крви у Зајечару.

„Независни синдикат полиције КЦ Зајечар у сарадњи са братским Удружењем ветерана Посебних јединица полиције, константно, три пута годишње организује акције добровољног давања крви. Прва акција је у оквиру одржавања манифестације ‘Срцем против НАТО агресије’, друга акција нам је у оквиру обележавања Видовданских почасти и последњу акцију у текућој години организујемо са нашим сарадницима из зајечарског Црвеног крста“, истакао је Игор Стојадиновић, председник НСП КЦ Зајечар.

„Независни синдикат полиције КЦ Зајечар и Удружење ветерана Посебних јединица полиције у својим свакодневним активностима укључују и хумане акције. На тај начин показујемо нашу одговорност, јер стално чујемо како се апелује за одређену крвну групу и на овај начин желимо да допринесемо акцији давања крви. Ми смо увек били на бранику отаџбине и бићемо, али помагаћено и кроз овакве акције“ казао је Драган Траиловић, Удружење ветерана ПЈП Зајечар.

Црвени крст Зајечар у току године реализовао је многе активности, као што су обука за 32 нова млада волонтера Црвеног крста, затим на традиционалном конкурсу “Крв живот значи” прикупљено је 775 ликовних и литерарних радова. Такође, поводом 11. маја уручена су 42 признања за прво давање крви, док је 37 вишеструких даваоца примило признање 14. јуна.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб