Тимочка КрајинаЗајечарОбележен Дан Матичне библиотеке „Светозар Марковић” у Зајечару

Обележен Дан Матичне библиотеке „Светозар Марковић” у Зајечару

У читалишту библиотеке уз пригодну свечаност обележен Дан Матичне библиотеке „Светозар Марковић” у Зајечару.

Овом приликом додељене су награде истакнутим корисницима и установама које су значајно допринеле раду зајечарске библиотеке у протеклом периоду.

Након свечане доделе захвалница, одржана је промоција књиге „Тимочка буна – култура сећања; Тимочка буна – библиографија” аутора Јелице Илић – музејског саветника Народног музеја Зајечар и Бобана Ђорђевића – дипломираног библиотекара саветника. На промоцији су говорили проф. др Татјана Вулић – рецензент и редовни професор Департмана за комуникологију и новинарство Филозофског факултета у Нишу, Марија Симоновић – дипломирани историчар уметности и аутори Јелица Илић и Бобан Ђорђевић.

Директор зајечарске библиотеке Бобан Ђорђевић истакао је да колектив ове установе из године у годину остварује бројне резултате, али и реализује многобројне пројекте.

Захвалнице су додељене најмлађем, најактивнијем члану, најстаријем члану, најактивнијим корисницима библиотеке и огранка као и установама које су допринеле раду Библиотеке.

Најмлађи члан: Милана Милојевић; најмлађи најактивнији члан Вукан Станојевић; позајмно одељење за децу: Петра Тошић; специјална награда Дечјег одељења: Лана Стаменковић. За посебног, дугогодишњег читача, али не по броју година од када чита, него по броју и избору прочитаних књига: најстарији члан Градимир Глигоријевић; позајмно одељење за одрасле: Зоран Глигоријевић; огранак у Котлујевцу: Емилија Перић. Најактивнији корисници Читаонице: Александра Поповић и Милан Марковски.

Зајечарска библиотека уручила је и захвалнице за 2023. годину:

1. Установи за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Облутак“;
2. Центру за социјални рад Зајечар;
3. Градској управи Града Зајечара;
4. Министаству културе Републике Србије;
5. ЈКП „Тимок-одржавање“;
6. Предшколској установи „Ђулићи“ Зајечар;
7. Црвеном крсту Зајечар;
8. Дому ученика средњих школа Зајечар;
9. ОШ „Десанка Максимовић“ Зајечар;
10. ОМШ „Стеван Мокрањац“ Зајечар;
11. Стевану Јовановићу;
12. Центру за труднице, родитеље и клинце, Зајечар;
13. Софтверској фирми „NextBlink“.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб