ВестиОбележен Дан победе над фашизмом и у Зајечару

Обележен Дан победе над фашизмом и у Зајечару

Обележавање Дана победе над фашизмом у Зајечару
Фото: Град Зајечар

Поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату у Зајечару данас су положени венци на спомен обележје „Костурница” погинулим борцима у Другом светском рату и совјетским војницима који су погинули у борбама за ослобођење Зајечара 1944. године.

Венце су положили и одали пошту погинулима, представници града Зајечара, војске Србије, борачких организација, као и представник амбасаде Руске федерације Станислав Лупин.

У име града Зајечара венце су положили заменица градоначелика Марина Милић и помоћник градоначелника Сунчица Лалић Стојановић.

Дан победе над фашизмом обележава се као сећање на 9. мај 1945. године када је нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату.

Други светски рат био је у историји човечанства најмасовнији и по броју људских жртава најстравичнији сукоб у којем је погинуло око 60 милиона људи.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб