Тимочка КрајинаЗајечарОбележен Европски дан борбе против трговине људима у Зајечару

Обележен Европски дан борбе против трговине људима у Зајечару

Обележен Европски дан борбе против трговине људима у Зајечару

Европски дан борбе против трговине људима обележен је презентацијом на Тргу ослобођења у Зајечару, у циљу превенције тог проблема.

Активност је организовао Тим за превенцију деце и ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемиривања, а спровео Вршњачки тим за борбу против насиља ОШ „Љубица Радосављевић Нада” Зајечар.

Ива Бакић – ученица ОШ „Љубица Радосављевић Нада” Зајечар

„Октобар је иначе посвећен борби против трговине људима, а ми смо у циљу превенције правили разне паное и делили летке по центру града и са педагогицом у школи гледали смо неке филмове везане за ову тему. Желимо на овај начин да подстакнемо друге да пријављују трговину људима, јер свако може бити жртва и не треба да се ћути. Трговина људима може доћи најчешће преко лажних огласа за посао, до тинејџера преко лажних профила на друштвеним мрежама. У школи о томе причамо на часовима Грађанског васпитања и Верске наставе и са педагогицом причамо о томе на ваннаставним активностима”, рекла је Ива Бакић, ученица ОШ „Љубица Радосављевић Нада” Зајечар.

Обележен Европски дан борбе против трговине људима у Зајечару

Током прошле године у Србији су 62 особе биле жртве трговине људима, према незваничним подацима.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,765ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб