ВестиОблаци над Србијом, не одлажите кишобране

Облаци над Србијом, не одлажите кишобране

Киша, људи носе кишобране
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији умерено и потпуно облачно, ујутру у северним и западним, а послеподне и у осталим крајевима местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, само ће се на југу и југоистоку већи део дана задржати суво са дужим сунчаним интервалима. Ветар слаб променљив, после подне у скретању на северозападни и у појачању. Најнижа температура од 7 до 13, највиша од 16 до 24 степена.

У Зајечару претежно облачно са кишом и пљусковима. Ветар слаб до умерен, јужни и југозападни. Минимална температура 8, максимална дневна до 23 степена. Сутра углавном облачно са кишом и пљусковима. Најнижа температура 11, највиша око 18 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Особама са респираторним и реуматским обољењима се саветује извесна опрезност услед очекиване биометеоролошке ситуације.

Од метеоропатских реакција најизраженији могу бити проблеми са сном, малаксалост и променљиво расположење.

Свим учесницима у саобраћају препоручује се опрез.

АМСС

Проходност путева у Србији јутрос је добра, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Променљиво стање коловоза и најављене падавине захтеваће опрезнију вожњу, прилагођену стању и условима на путу, додаје се у саопштењу.

Умерен број возила присутан је на ауто-путевима, па се на наплатним рампама пролази без задржавања, а слично је на магистралним и регионалним правцима на којима је такође, проходност добра.

Према информацијама Управе граничне Полиције, нема задржавања на путничким терминалима наших граничних прелаза.

На теретним терминалима, на излазу из земље, на прелазу Хоргош чека се 150 минута, на Келебији 300 минута, на Батровцима 240 минута, а на прелазу Шид 300 минута.

На осталим граничним прелазима нема задржавања за све категорије возила.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб