ВестиОблаци се не предају, не крећите нигде без кишобрана

Облаци се не предају, не крећите нигде без кишобрана

Облачно, мушкарац носи кишобран
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији умерено до потпуно облачно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Локално су могуће и крактотрајне временске непогоде: обилнији пљускови са грмљавином, појава суградице и града и јак, краткотрајно и олујни, северозападни и западни ветар. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено јак, јужни и југозападни, од средине дана у скретању на западни и северозападни правац и у појачању. Најнижа температура од 9 до 14, највиша од 18 на северозападу до 25 степени на југоистоку Србије.

У Зајечару углавном облачно, местимично са кишом и пљусковима праћених грмљавином. Ветар слаб до умерен, југоисточни. Минимална температура 9, максимална дневна око 19 степени. Сутра ведро и сунчано. Најнижа температура 10, највиша до 22 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација утицаће неповољно на све осетљиве особе, нарочито на астматичаре и срчане болеснике.

Метеоропатске реакције су могуће у форми главобоље и нервозе.

Неопходна је додатна пажња у саобраћају.

АМСС

Наставља се период нестабилних временских прилика, чести пљускови, а у појединим крајевима јака киша праћена грмљавином и ветар сигурно ће отежавати вожњу.

Ауто-мото савез Србије апелује на возаче да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије”, на наплатним станицама нема задржавања.

Како је саопштила Управа граничне полиције, задржавања нема ни на путничким терминалима граничних прелаза у земљи.

На теретним терминалима возила на излаз из земље на Батровцима чекају три сата, на Келебији два, а на Хоргошу 90 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб