ДруштвоВремеОблачно и мало хладније време, до 12 степени

Облачно и мало хладније време, до 12 степени

Облачно небо, облаци

У Србији облачно, местимично са кишом, на високим планинама са снегом. Дуваће ветар ујутро и преподне слаб и умерен, на југу Баната и јак источни и југоисточни, од средине дана у скретању на умерен и јак северозападни. Најнижа температура од 2 до 6, највиша од 6 до 12 степени. 

У Зајечару облачно, местимично са кишом. Минимална температура 4, максимална дневна око 8 степени. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра облачно и хладније. Најнижа температура 0, највиша до 10 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација неповољно ће утицати на асматичаре и особе са срчаним обољењима.

Реуматски болови и несаница су очекивани као метеоропатске реакције.

Учесницима у саобраћају се препоручује појачана пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. На превоју Честобродица дува ветар променљивог правца.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална – Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима задржавања: на излазу из Србије, на Батровцима 60 минута. На теретним терминалима нема задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,835ПратилацаЛајкуј
4,395ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб