ДруштвоВремеОблачно са кишом и топлије

Облачно са кишом и топлије

Јесен, киша, природа
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији умерено до потпуно облачно и натпросечно топло, местимично с кишом, понегде и краткотрајним пљусковима. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и на планинама и јак, јужни и југоисточни. Пре подне на северозападу, а после подне и увече на западу, ветар ће бити у скретању на северни и западни. Најнижа температура од 6 до 9, а највиша од 12 до 18 степени.

У Зајечару облачно, местимично са слабом кишом. Минимална температура 6, максимална дневна око 10 степени. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра облачно са кишом и хладније. Најнижа температура 1, највиша до 9 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Особама са срчаним и дисајним тегобама се саветује извесна опрезност услед очевиканог утицаја биометеоролошке ситуације.

Болови у мишићима, поспаност и главобоља су могући код метеоропата.

Свим учесницима у саобраћају се препоручује појачана концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује смањена видљивост због магле, док су коловози клизави и мокри због кише. Мокре коловозе треба очекивати у западним и централним крајевима, док ће на југу бити суво.

Очекује се умерен интезитет саобраћаја у Србији. На бројним путевима у току су радови уз измене у режиму саобраћаја, па се саветује додатна пажња.

Постоји и опасност од одрона на путевима кроз стенске усеке и клисуре, као и у планинским пределима.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Магла смањује видљивост на превојима од 50 до 100 метара. 

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима и на путничким и на теретним терминалима тренутно нема задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб