Облачно, спарно и нестабилно са локалним пљусковима

Град Зајечар

У Србији променљиво облачно, спарно и нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином. Киша ће бити углавном у послеподневним часовима, док се локално на појединим местима очекују веће количине падавина и град. Ветар слаб до умерен, променљивог правца. Најнижа температура од 9 до 15 степени, а највиша од 20 до 26 степени.

У Зајечару променљиво облачно, током дана са кишом повремено. Минимална температура 14, максимална дневна до 22 степена. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра претежно облачно са кишом. Најнижа температура 10, највиша око 25 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно неповољне биометеоролошке прилике за хронично оболелеле и осетљиве особе.

Опрез се саветује астматичарима и кардиоваскуларним болесницима, као и ментално нестабилним особама.

Реуматски болови и поремећаји сна су очекивани као метеоропатске реакције.

Свим учесницима у саобраћају се препоручује максимална концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви до делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Батровцима 60 минута.