Timočka Timočka
Početna / Vesti / Obuka na temu agilnog poslovanja u Prostoru za POMAK u Zaječaru
Obuka na temu agilnog poslovanja — Prostor za POMAK u Zaječaru

Obuka na temu agilnog poslovanja u Prostoru za POMAK u Zaječaru

Timočki Omladinski Centar organizovaće obuku na temu agilnog poslovanja u četvrtak, 5. decembra u Prostoru za POMAK u Zaječaru. Obuka će biti relizovana u okviru projekta „Osnaži se, pokreni se!” koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Radionica je namenjena svima koji su zainteresovani da sistematično sagledaju mogućnosti primene agilnih metodologija i Scrum-a, odnosno naprave prve korake u edukaciji i ka novim karijernim mogućnostima.

O temi:

Postoji više definicija o tome šta je agilno poslovanje. Negde ćete čuti da se radi o novom načinu organizacije rada, ali to baš i nije ispravno jer je u prinicipu više reč o promeni načinu razmišljanja, te prilagođavanju novom digitalnom i nepredvidivom dobu. Agilno je primenjivo u maltene svi sferama života, od biznisa, zdravstva, obrazovanja, kulture do politike gde je zbog prolagođavanja novom dobu neophodno menjati način razmišljanja, organizovanja i rada.

Agilni proces da proizvode imamo na tržištu i pre njihovog konačnog oblika, odnosno da ih plasiramo u osnovnom, početnom obliku. Zatim da nakon testiranja i dobijanja povratnih informacija radimo na ispravljanju nedostataka i doradi proizvoda, te ih ponovo plasiramo na tržištu, te tako u cikličnim procesima sve dok ne dođemo do konačnog proizvoda koji će zaista imati uspeh na tržištu. Agilna metodologija u prinicipu se najviše primenjuje na proizvodima za koje nismo sigurni kako će izgledati kao konačni proizvod, te kroz razgovore sa klijentima radimo na razvijanju proizvoda do njegovog konačnog oblika.

Sve češće kada je u pitanju unapređenje poslovanja možemo čuti termin agilno. Uporedo sa sve većom potražnjom za agilnim poslovima i kompetencijama, raste i potreba da se bolje objasni o čemu se tačno radi.

„Tokom ove interaktivne radionice, upoznaćete Agilno i Scrum i razumeti zašto uzimaju toliki primat, gde su sve i koliko zastupljeni, provežbaćete sve Scrum uloge u razvojnom timu i razumećete tačno kako Scrum ‘radi’”, poručuju organizatori.

Prijave se vrše popunjavanjem prijavnog formulara do 4. decembra 2019. godine do 16:00 sati.

Odabrani učesnici biće kontaktirani u sredu, 4. decembra putem  mail-a koje su ostavili u prijavnom formularu.

Predavač/trener je Nikola Ilić.

Početak obuke zakazan je za 17:00 časova.

Za sve dodatne informacije svi zainteresovani mogu kontaktirati kancelariju TOC-a na telefon: 069/44-41-091 ili e-mail: office@toc.rs.

O treneru:

Kao Product Owner pridružuje se timu Agile Humans. Asistira Jasmini Nikolić u držanju sertifikovanih Foundation, Scrum Master i Product Owner treninga.

Rođen u preduzetničkoj porodici, svoje prvo radno iskustvo stiče u porodičnoj kompaniji „Biomelem”. Diplomira Menaddžment na FON-u. U toku studija se interesuje za BI (Business Intelligence) i stiče znanje iz oblasti analitike.

U Belgijskom startapu, koji se bavi neuromarketinškim istraživanjima, radio je kao Data Project Manager. Kao član tima, učestvovao je na mnogobrojnim UX research projektima, od kojih jedan osvaja prestižnu Quirks nagradu za najbolji globalni market research projekat. U ovoj kompaniji upoznao je sve timove sa Agilnim principima, dobrim praksama i stvorio research tim.

Aktivno učestvuje u Agilnoj zajednici Srbije.

Možda će Vas zanimati

Danas uglavnom oblačno i svežije, najviša dnevna temperatura do 17 stepeni

U Srbiji pretežno oblačno i hladno, mestimično sa slabom kišom, osim na krajnjem jugu Srbije …

„Pretfestivalsko veče nove poezije Adama Puslojića” u zaječarskom pozorištu

Održano „Pretfestivalsko veče nove poezije Adama Puslojića” u zaječarskom pozorištu

Uoči 29. Međunarodnog pozorišnog festivala „Dani Zorana Radmilovića”, u zaječarskom pozorištu sinoć je održano „Pretfestivalsko …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica