ДруштвоОд 6. до 12. новембра појачана контрола аутобуса и теретних возила

Од 6. до 12. новембра појачана контрола аутобуса и теретних возила

Саобраћајна полиција

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, спровешће од 6. до 12. новембра 2023. на територији Републике Србије акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила.

Акција ће бити спроведена у 30 држава чланица организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Током трајања акције, саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила, а посебан акценат ће бити стављен на контролу поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, контролу превоза терета, као и контролу испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса.

У циљу унапређења безбедности деце у саобраћају, саобраћајна полиција ће вршити интензивну контролу аутобуса којима се врши превоз деце на екскурзије, рекреативне наставе, као и аутобуса којима се обављају други видови организованог превоза деце.

Од почетка ове године, саобраћајна полиција у контроли саобраћаја открила је око 108.000 прекршаја које су учинили возачи теретних возила и 4.000 прекршаја које су учинили возачи аутобуса, стоји у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,766ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб