Тимочка КрајинаОд 9. до 15. октобра биће спроведена међународна акција контроле саобраћаја под...

Од 9. до 15. октобра биће спроведена међународна акција контроле саобраћаја под називом „Фокус на путу“

Саобраћајна полиција

У периоду од 9. до 15. октобра 2023. године, у 30 европских земаља које су чланице организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе), биће спроведена међународна акција контроле саобраћаја под називом „Фокус на путу“ (Focus on the Road).

Акција ће бити усмерена на откривање и санкционисање прекршаја непрописног коришћење мобилног телефона од стране возача, као и непрописног коришћења мобилног телефона и слушалица од стране пешака приликом преласка коловоза. Коришћење мобилног телефона током вожње повећава ризик од саобраћајне незгоде за четири до чак двадесет пута, што чини овај прекршај једним од тренутно највећих проблема безбедности саобраћаја на путевима.

Према подацима Агенције за безбедност саобраћаја, око 5% пешака непрописно користи мобилни телефон или слушалице приликом преласка коловоза, док се проценат возача који непрописно користе мобилни телефон за време вожње креће од 4% до 15%, у зависности од врсте возила.

Полицијски службеници саобраћајне полиције од почетка ове године санкционисали су око 38.000 возача због непрописног коришћења мобилног телефона за време вожње и око 2.500 пешака због непрописног коришћења телефона или слушалица, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,765ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб