Тимочка КрајинаБољевацОд младих и за младе: Пријавите се на конкурс Зајечарске иницијативе

Од младих и за младе: Пријавите се на конкурс Зајечарске иницијативе

Зајечарска иницијатива је недавно расписала позиве за учешће у својим програмима, међу којима је и програм „Зиманов фонд за младе“.

“ЗИман-ов фонд за младе”, намењен је организацијама младих и за младе. За максималан износ од 3,000 америчких долара, могу да конкуришу регистрована удружења грађана и да предложе идеје које могу да допринесу одговорном и активном учешћу младих у демократском животу локалних заједница.

Поред општина и градова Тимочке Крајине, средства из “ЗИман-овог фонда за младе” доступна су и удружењима из Сврљига, Алексинца, Параћина и Ћуприје.

Кроз „Зиман-ов фонд за младе“, Зајечарска иницијатива је током претходних година подржала преко 70 пројеката организација младих у укупној вредности од преко 150.000 долара и тако им омогућила да се у својим срединама баве различитим темама које су препознате као значајне од стране младих људи.

Кроз овај програм, подршку могу да добију они пројекти које млади покрећу како би:

  • Указали на постојеће проблеме и негативне феномене у вези са демократским управљањем и демократским нормама у локалној заједници и предложили решења;
  • Утицали на транспарентнији и одговорнији рад локалних власти;
  • Промовисали вредности демократског друштва, права и слободе грађана међу другим младим људима.

Посебан приоритет ће имати нацрти пројеката који укључују уметност, креативно изражавање и нове технологије, као начине за остваривање циљева.

Како се пријавити?

Заинтересоване организације могу да пронађу све информације о конкурсу на интернет страници www.ziman.rs. Такође, пријављивање се обавља искључиво путем наведеног сајта, попуњавањем он-лине формулара.

Последњи рок за пријаве за „Зиманов фонд за младе“ је 1. фебруар 2022.

ЗИманов програм малих донација реализује Зајечарска иницијатива у сарадњи са Фондацијом Искорак, уз подршку National Endowment for Democracy.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб