Тимочка КрајинаБорОд наредне године почиње изградња Аква парка у Бору (ФОТО + ВИДЕО)

Од наредне године почиње изградња Аква парка у Бору (ФОТО + ВИДЕО)

Од наредне године почиње изградња Аква парка у Бору

Град Бор је један од градова у Србији са тренутно најповољнијом привредном климом и са највећим растом у градском буџету. Буџет града Бора износи близу 6 милијарди динара. У Градској управи Бор кажу да је у плану да се наредне године крене са изградњом Аква парка, с обзиром да је локални буџет већи у односу на раније године.

Од наредне године почиње изградња Аква парка у Бору

С обзиром да је буџет захваљујући компанији „ZiJin” знатно увећан, то дозвољава и реализацију неких већих пројеката који су планирани за наредну годину, као што је Аква парк, истиче градоначелник Бора Александар Миликић. Изградња Аква парка у Бору, трајаће према плану, четири године.

Александар Миликић – градоначелник Бора

„Укупна вредност првог дела пројекта је 610 милиона динара, и ово ће бити посао за наредне четири године у пет основних фаза. Оно што подразумева пројекат јесте уређење постојећег базена са додавањем одређених садржаја. Почев од изградње улаза у Аква парк, нових објеката, нових постројења за пречишћавање базенских вода”, истиче Миликић.

Од наредне године почиње изградња Аква парка у Бору

Аква парк ће бити на површини мало мањој од два хектара и налазиће се у склопу постојећег борског базена. По плану, Аква парк треба да има 6 базена, са десетинама тобогана.

Александар Миликић – градоначелник Бора

„Предвиђено је да се уради базен са вештачким таласима, камиказе тобогани, тобогани за децу, игралишта за децу, ‘лења’ река… и сви они садржаји који ће бити најатрактивнији за наше суграђане. Ово ће бити објекат за целу источну Србију, који ће привући туристе из других градова, али и из Румуније и Бугарске”, додаје Миликић.

Од наредне године почиње изградња Аква парка у Бору

У насељу Металург у Бору за наредну годину планирана је изградња и новог спортско рекреативног објеката на два хектара. Овим пројектом предвиђена је изградња спортског терена са атлетском стазом, помоћни објекти за спортски терен, као и изградња терена за мале спортове кошарку и мали фудбал. На овом месту у плану је и изградња сале за физичко васпитање за Машинско-техничку школу у Бору.

Планира се и расписивање јавног позива за изградњу Ритејл парка у Бору, а градоначелник Бора Александар Миликић наглашава да је тренутно пет великих инвеститора заинтересовано за изградњу овог трговинског објекта.

Улазни део града Бора добиће овим пројектима комплетно нови изглед, јер је преко пута Дома здравља у Бору планирана изградња и нове болнице, а ту ће бити и ново обданиште и нов верски објекат.

Овај медијски садржај суфинансиран је од стране Града Бора. Ставови изражени у подржаном медијском пројекту, нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб