ВестиОдиграна последња такмичарска представа на „Данима Зорана Радмиловића”: „Зоранов брк” додељен Андрији...

Одиграна последња такмичарска представа на „Данима Зорана Радмиловића”: „Зоранов брк” додељен Андрији Кузмановићу

28. Фестивал „Дани Зорана Радмиловића” — Седмо вече

Последња такмичарска представа овогодишњих „Дана Зорана Радмиловића” била је „Осама – Касаба у Њујорку” Звездара театра, прича о генерацији која је безбрижно одрастање у Југославији заменила ратом и емиграцијом.

Екипа младих глумаца предвођена Андријом Кузмановићем, донела је енергију на сцену и у потпуности оправдала ризичну поделу без великих звезда редитеља Дарка Бајића. Уосталом то потврђују и досадашње награде које је „Осама – Касаба у Њујорку” до сада добила. Андрија Кузмановић, који је био изванредан, већ је добио награду за најбољу главну мушку улогу у сезони 2017/2018, „Belgrade Edt Culture” блог, „Gran pri” за најбољу мушку улогу на 35. Сусретима позоришта/казалишта Босне и Херцеговине 2018. У Брчком, најбољи је глумац 14. Међународног фестивала позоришта „Златна вила” у Приједору ове године. Овим наградама додао је и „Зоранов брк”, за глумца вечери на 28. „Данима Зорана Радмиловића”.

Андрија Кузмановић — глумац

„Имам једну теорију да је омиљени глумац онај кога би волео највише да загрлиш био жив или више није међу нама. А то је овај човек чију сам награду вечерас добио. Вероватно још увек нисам свестан колико сам срећан због представе и због свега, али је ово дефинитивно нешто што ми много значи у животу”, казао је по добијању свог првог „Зорановог брка” Андрија Кузмановић.

28. Фестивал „Дани Зорана Радмиловића” — Седмо вече

„Већ неко време могу да играм само ствари које волим. Мислим да су људи код нас у земљи Србији, поготово млађи глумци, ја сам то до скора био, принуђени да некад раде због тога да би их и даље звали или да би зарадили неке паре. Знамо колико се зарађује овде код нас, ми нисмо холивудски глумци ни европска ‘А’ лига, али по квалитету смо све то, сигуран сам. И мислим да немају неки луксуз да играју само оно што воле. Ја сам напунио 35 година и себи могу да дозволим тако нешто. И ово је дефинитивно једна од улога у којој уживам и колико год био уморан и долазио са снимања или неке друге представе овој се увек радујем као да играм први пут”, рекао је Андрија Кузмановић.

28. Међународни позоришни фестивал „Дани Зорана Радмиловића” завршава се вечерас доделом награда за најбоље глумачко остварење, као и за визуелни идентитет „Крстомир Миловановић”, а биће проглашена и најбоља представа по избору публике. Такође, биће проглашен најбољи глумац на 2. Фестивалу малих позоришних форми. Почетак свечаности је у 20:00 сати, а у част награђених биће изведена представа „Бродоломке” Казалишта „Морузгва” из Загреба.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,353ПратилацаЛајкуј
4,213ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб