VestiOdržan 13. protest „1 od 5 miliona” u Zaječaru

Održan 13. protest „1 od 5 miliona” u Zaječaru

Trinaesti protestni skup „1 od 5 miliona” u Zaječaru

U Zaječaru je održan 13. građanski protest „1 od 5 miliona” na Trgu Nikole Pašića. Zaječarcima su se ovog puta obratili Dejan Nikolić, narodni poslanik i Nemanja Veljković, organizator protesta, kao i Selena Ristić Vitomirović.

„Razlika između vas koji ste ovde i onih koji čuvaju fotelje u parlamentima je taj što se vama divi cela zemlja, a njima se smeje ceo svet. Mislio sam da sam se kao student 1999/2000. poslednji put borio za osnove slobode. Nažalost, 20 godina kasnije ponovo smo na trgovima i ulicama. Ponovo smo došli u situaciju da zbog onog što govorimo, zbog naših stavova suočavamo se na ulici sa nabildovanim, ćelavim licem vlasti. Hajde da se jednom zauvek rešimo ove društvene anomalije”, istakao je, između ostalog, Dejan Nikolić, narodni poslanik.

Trinaesti protestni skup „1 od 5 miliona” u Zaječaru

„Drago mi je što i ovog puta, stojite ovde da biste ostvarili svoj cilj, što u ovolikom broju stojite svaki put ovde za bolje ideale i za bolju budućnost. Mi smo ovde izneli neke zahteve i očekujem da će to da bude rešeno. Postoje ljudi koji su ucenjeni, sa jedne strane ih razumem, a sa druge strane i ne baš. Neću da budem rob i da slušam jednog vođu koji vodi mene i moj narod, i moju porodicu, i moju državu u propast”, rekao je Nemanja Veljković, organizator protesta.

Trinaesti protestni skup „1 od 5 miliona” u Zaječaru

„Ovaj narod ne štrajkuje glađu kao oni, već gladuje zahvaljujući njima. Oni su sebi dozvolili da štrajkuju protiv naroda, jedino to tako mogu da nazovem. Njihov najveći problem je taj što oni ne mogu da se izbore sa mirnim protestima. Njima je tu problem, kako će oni da se izbore sa nama, ako nema nasilja. Iz tog razloga oni su podigli tenzije i zabarakadirali se po skupštinama širom zemlje”, poručila je Selena Ristić Vitomirović.

Trinaesti protestni skup „1 od 5 miliona” u Zaječaru

Protestna šetnja se ovog petka nije odvijala na ulicama, kako je bilo najavljeno, već su organizatori protesta poručili građanima da „prošetaju” do svojih kuća, provedu vreme sa svojim bližnjima i u subotu svi zajedno odu na veliku protestnu šetnju u Beogradu.

Trinaesti protestni skup „1 od 5 miliona” u Zaječaru

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,189PratilacaZaprati
1,251PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub