Тимочка КрајинаКњажевацОдржан 21. „Сабор на Кадибогазу”

Одржан 21. „Сабор на Кадибогазу”

Одржан 21. „Сабор на Кадибогазу”

Јединствена и највећа прекогранична манифестација на Балкану „Сабор на Кадибогазу” ове године одржана је по 21. пут. Неколико десетина излагача и са српске и са бугарске стране представили су своје производе купцима и гостима сабора.

У културно-уметничком делу програма наступили су Љиљана Живковић, која се публици предсетавила причама на дијалекту, вокални извођач Стефан Станковић и фолклорни ансамбл „Коло” из Књажевца. Догађају су присуствовали и Игор Стевановић, заменик председника СО Књажевац и председник општине Белоградчик Борис Николов.

„Да би неко доживео Сабор на Кадибогазу у правом смислу, он мора да дође овде. Сабор је нешто што људе спаја и са српске и са бугарске стране. Ово је једна тачка која спаја пријатељства ове две земље, као и две општине. Ми са општином Белоградчик имамо добру сарадњу. Годинама су то прави комшијски, добросуседски односи, прекогранична сарадња је добра, по мом мишљењу може свакако да буде боља и мислим да ће бити боља у будућности. Надамо се да ће једног дана овај сабор бити окупљен око граничног прелаза, који по мом мишљењу никад није ближи реализацији. То је нешто што ће унапредити цео овај регион. Овај дан није само сабор. Овај дан је симбол свега онога што ми радимо заједно”, рекао је Игор Стевановић, заменик председника СО Књажевац.

Процењује се да је за три дана одржавања, Сабор посетило између 30 и 50 хиљада људи.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб