Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održan koncert legendarne niške grupe „Lutajuća srca” u zaječarskom pozorištu
Bend „Lutajuća srca” u zaječarskom pozorištu

Održan koncert legendarne niške grupe „Lutajuća srca” u zaječarskom pozorištu

U zaječarskom pozorištu sinoć je održan koncert legendarne niške grupe „Lutajuća srca” pod nazivom „Damama na dar”, s obzirom na to da je organizovan nekoliko dana pre praznika žena.

Grupa koja je nedavno obeležila 50 godina postojanja kao jedna od najstarijih na prostoru bivše Jugoslavije, oduševila je publiku bravuroznim izvođenjem kompozicija, među kojima su najpoznatije balade „Još malo”, „Brod za sreću”, „Jefimija”. Osim što je slušala legendarnu grupu i njihove pesme koje bude emocije, publika je gledala i film o njima „Lutajuća srca – arhiv emocija”. Film je naišao na dobar prijem kod gledalaca kako u Srbiji i u bivšim jugoslovenskim republikama, tako i u dalekoj Americi, skandinavskim i drugim zemljama sveta.

Grupu „Lutajuća srca” osnovali su 1970. godine, Spomenka Đokić (vokal), Milan Marković (gitara, klavir, violončelo, prateći vokal) i Miroljub Jovanović (gitara, prateći vokal). Iako ne pripadaju krugu rok bendova, imaju veliki značaj za nišku scenu, jer su prva grupa iz Niša koja je stekla popularnost u jugoslovenskim razmerama. Jedni su od začetnika jedinstvenog muzičkog žanra, prepoznatljivi po glasu Spomenke Đokić Buce.

Trajni trag muzike „Lutajućih srca” ostao je zapisan na 11 singlova i tri LP ploče, kao i u filmu „Košava”, TV seriji „Partizani”, ali i brojnim dečijim i pozorišnim predstavama

Uspešan sinoćni koncert u Zaječaru najbolji je primer da vrednosti žive i da priča o „Lutajućim srcima” ni pola veka od osnivanja, nije završena.

Možda će Vas zanimati

Grad Zaječar: Statistički podaci o virusu COVID-19

Još jedan slučaj infekcije korona virusom u Zaječaru

U poslednja 72 sata broj pozitivnih na virus COVID-19 povećan je za jednog (1) inficiranog …

Električar na banderi

Radovi na mreži: Sutra bez struje potrošači u Krfskoj ulici u Zaječaru

Zbog radova na mreži sutra, 28. maja, bez napajanja električnom energijom ostaće potrošači u Krfskoj …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica