Тимочка КрајинаЗајечарОдржан “Концерт за клавир у четири руке” на Феликс Ромулијани

Одржан “Концерт за клавир у четири руке” на Феликс Ромулијани

„Концерт за клавир у четири руке” на Феликс Ромулијани

У оквиру „Зајечарског културног лета на Феликс Ромулијани“ одржан је “Концерт за клавир у четири руке” египатског пијанисте који живи у Њујорку Мохамеда Шемса и београдске пијанисткиње Јованке Вишекруне Јанковић.

Ови уметници одржали су децембра прошле године пијанистички реситал у зајечарском позоришту али је наступ на оваквом локалитету увек посебан доживљај.

„Ово је моја друга посета Србији и Зајечару али сам први пут на Ромулијани и јако ми се допада овај простор који има дивну природну акустику и надам се да ћу поново доћи да свирам за ову дивну публику“, рекао је господин Мохамед Шемс.

Са њим се сложила и позната београдска пијанисткиња Јованка Вишекруна Јанковић:

„Публика је била предивна, ово је стварно посебно искуство и клавир је звучао изванредно у овом простору. Обоје смо били инспирисани, а та интеракција и та енергија која се створила са публиком нешто је што сваком уметнику много значи.“

Овај концерт је део како „Зајечарског културног лета“ тако и „АртЛинк фестивала“ који се већ трећу годину одвија на тврђавама са идејом да се “озвуче“ прелепе тврђаве и антички градови и да се фестивалским програмима и извођењима уметника који долазе из целог света представи оно што је најлепше у Србији и региону.

Покровитељ догађаја је Град Зајечар, а организатори Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, Народни музеј „Зајечар“, Туристичка организација града Зајечара, уз велику помоћ пројекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ и немачке агенције за сарадњу ГИЗ.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб