Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 106. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 106. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Na 106. sednici Opštinskog veća opštine Negotin, održanoj danas u Velikoj sali SO Negotin, utvrđen je predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Negotin za 2020. godinu.

Miroslav Knežević, rukovodilac Odeljenja za budžet, finansije i lokalnu poresku administraciju je naglasio da završni račun predstavlja činjenično stanje vezano za ostvarene prihode i primanja, i rashode i izdatke budžeta.

U odnosu na planirane, ostvareni su prihodi i primanja u iznosu od 1.031.293.000 dinara, što je 70,76% ostvarenja. Pandemija virusa korona uticala je da prihodi i po osnovu poreza, taksi, naknada i zakupa budu značajno smanjeni. I rashodi i izdaci su smanjeni i iznose 1.017.896.000 dinara, ili 69,84% od planirane veličine. Ostvaren je budžetski suficit u iznosu od 33.518.000 dinara. Stalna budžetska rezerva, planirana u iznosu od 35 miliona dinara, izvršena je u iznosu od 30.403.000, dok je tekuća rezerva koja se koristi za otklanjanje posledica vanrednih okolnosti, od planiranih pet miliona, izvršena u iznosu od 4.675.000 dinara.

Danas su utvrđeni i predlozi Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije infrastrukturnog koridora državnog puta od saobraćajnog čvora Dušanovac do granice K.O. Prahovo i K.O. Radujevac i rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja Javnog preduzeća „Bogovina” Bor za 2021. godinu i imenovanju Komisije za utvrđivanje naziva ulica, trhova i drugih delova naseljenog mesta.

Većnici su na današnjoj sednici doneli i nekoliko zaključaka iz domena svog rada.

Možda će Vas zanimati

U Srbiji pretežno sunčano i toplo, ponegde sa povremenom kišom i pljuskovima

U Srbiji pretežno sunčano i toplo. Prepodne na jugoistoku, sredinom dana i poslepodne i u …

1. Festival javne istorije u Zaječaru – Tribina: Muzika u kontekstu društva

U okviru Festivala javne istorije u Zaječaru, održana tribina „Muzika u kontekstu društva” (FOTO + VIDEO)

Drugog dana Festivala javne istorije, u „Dečijem centru” u Zaječaru priređen je razgovor sa muzičarem …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica