Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 107. sednica Opštinskog veća u Negotinu

Održana 107. sednica Opštinskog veća u Negotinu

Na današnjoj sednici Opštinskog veća u Negotinu, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, utvrđen je predlog Odluke o davanju saglasnosti na naplatu menica u 2021.godini, predatih radi obezbeđenja finansiranja projekata po osnovu Ugovora o donaciji. Opština Negotin i „Elixir Group” zaključili su Memorandum o razumevanju kojim su načelno utvrđeni način i uslovi neophodni za realizaciju novčanih donacija koje „Elixir Group” planira da izdvoji iz svojih sredstava poslovanja za donatorske svrhe i da ih besplatno uplati opštini Negotin za realizaciju opšte korisnih projekata.

Većnici su utvrdili predlog Odluke o izmeni odluke o pribavljanju, raspolaganju i razmeni građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin kao i predlog Rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini javnim nadmetanjem. Nakon sprovedenom postupka javnog nadmetanja, Komisija za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini je utvrdila da su ispunjeni uslovi za otuđenje građevinskog zemljišta na k.p. br. 3089/9, površine 3.529 m2 po početnoj ceni 17,86 evra po m2 jedinom učesniku nadmetanja „Tekijanki d.o.o.”.

Nakon razmatranja utvrđeni su i predlozi odluka o utvrđivanju vremena i uzroka smrti lica umrlih izvan zdravstvene ustanove na teritoriji opštine Negotin i donošenju Plana detaljne regulacije za izgradnju visokonaponskog voda 110 kV PRP Đerdap 2 – Nikine vode. Danas su usvojeni i zaključci o izvdvajanju sredstava u iznosu od 300.000 dinara Nacionalnom savetu Vlaha za štampanje zbirki pesama za decu „Kopilarja” i „Pjetrjenjiku trajuluj (Mozaik života)” i sredstva u iznosu od 4 miliona dinara za rekonstrukciju Parohijskog doma pri Hramu Svete Trojice.

Možda će Vas zanimati

U Srbiji pretežno sunčano i toplo, ponegde sa povremenom kišom i pljuskovima

U Srbiji pretežno sunčano i toplo. Prepodne na jugoistoku, sredinom dana i poslepodne i u …

1. Festival javne istorije u Zaječaru – Tribina: Muzika u kontekstu društva

U okviru Festivala javne istorije u Zaječaru, održana tribina „Muzika u kontekstu društva” (FOTO + VIDEO)

Drugog dana Festivala javne istorije, u „Dečijem centru” u Zaječaru priređen je razgovor sa muzičarem …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica