Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 117. sednica Gradskog veća u Zaječaru
117. Sednica Gradskog veća u Zaječaru
Foto: zajecar.info

Održana 117. sednica Gradskog veća u Zaječaru

U Zaječaru je održana 117. sednica Gradskog veća.

Većnici su usvojili Nacrt Odluke o kontroli prijema i realizacije donacija grada Zaječara kao i Nacrt Odluke o izmeni Odluke o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada. Ove izmene odnose se na ovlašćenja za izdavanje prekršajnog naloga stanarima kada je za prekršaj predviđena novčana kazna u fiksnom iznosu. Pored nadležnog inspektora, za izdavanje ovih naloga sada ovlašćenje imaju i komunalni policajci.

Jednoglasno je usvojen i Nacrt Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Grada Zaječara, neposrednom pogodbom bez naknade, radi izgradnje ulice Cvetka Cakovića, kao i Nacrt Odluke o otuđenju nepokretnosti u ulici Đure Đakovića broj 13, iz javne svojine Grada Zaječara, prikupljanjem ponuda.

Najpovoljniji ponuđač u ovom slučaju je kompanija „Tekijanka”, kao jedini od svih prispelih blagovremenih i ispravnih pisanih ponuda, ujedno i najpovoljniji ponuđač.

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara je ovom prilikom rekao da je namera „Tekijanke” da se na ovom prostoru izgradi veliki distributivni centar za tržište Timočke Krajine.

Većnici su usvojili i Nacrt Odluke o pokretanju postupka realizacije projekta javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije poveravanja, obavljanja komunalne delatnosti upravljanja i održavanja groblja, sahranjivanja i pružanja usluga pogrebne delatnosti u gradu Zaječaru, kao i Rešenje o imenovanju Stručnog tima za realizaciju tog projekta.

Većnici su usvojili i Odluku o pokretanju postupka za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije, za racionalizaciju i održavanje sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji grada Zaječara, kao i Rešenje o imenovanju Stručnog tima za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije, za racionalizaciju i održavanje sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije.

Na sednici su usvojene i izmene Poslovnika Gradskog veća, kao i izmene i dopune Pravilnika o organizciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu, Budžetskoj inspekciji i Službi za internu reviziju grada Zaječara.

Gradski većnici su usvojili i zaključak kojim se Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Zaječaru daju u zakup poslovne prostorije površine 30 kvadrata, u Hajduk Veljkovoj ulici, broj 58.

Možda će Vas zanimati

U Srbiji prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

U Srbiji prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz manji pad temperature. Na jugu …

Ujutru sunčano, popodne ponegde pljuskovi i grmljavina

U Srbiji toplo, na severu pretežno sunčano, u ostalim predelima promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnim …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica