Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Одржана 117. седница Градског већа у Зајечару
117. Седница Градског већа у Зајечару
Фото: zajecar.info

Одржана 117. седница Градског већа у Зајечару

У Зајечару је одржана 117. седница Градског већа.

Већници су усвојили Нацрт Одлуке о контроли пријема и реализације донација града Зајечара као и Нацрт Одлуке о измени Одлуке о општем кућном реду у стамбеним и стамбено-пословним зградама на територији града. Ове измене односе се на овлашћења за издавање прекршајног налога станарима када је за прекршај предвиђена новчана казна у фиксном износу. Поред надлежног инспектора, за издавање ових налога сада овлашћење имају и комунални полицајци.

Једногласно је усвојен и Нацрт Одлуке о прибављању непокретности у јавну својину Града Зајечара, непосредном погодбом без накнаде, ради изградње улице Цветка Цаковића, као и Нацрт Одлуке о отуђењу непокретности у улици Ђуре Ђаковића број 13, из јавне својине Града Зајечара, прикупљањем понуда.

Најповољнији понуђач у овом случају је компанија „Текијанка”, као једини од свих приспелих благовремених и исправних писаних понуда, уједно и најповољнији понуђач.

Бошко Ничић, градоначелник Зајечара је овом приликом рекао да је намера „Текијанке” да се на овом простору изгради велики дистрибутивни центар за тржиште Тимочке Крајине.

Већници су усвојили и Нацрт Одлуке о покретању поступка реализације пројекта јавно-приватног партнерства са елементима концесије поверавања, обављања комуналне делатности управљања и одржавања гробља, сахрањивања и пружања услуга погребне делатности у граду Зајечару, као и Решење о именовању Стручног тима за реализацију тог пројекта.

Већници су усвојили и Одлуку о покретању поступка за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије, за рационализацију и одржавање система јавног осветљења применом мера уштеде енергије на територији града Зајечара, као и Решење о именовању Стручног тима за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије, за рационализацију и одржавање система јавног осветљења применом мера уштеде енергије.

На седници су усвојене и измене Пословника Градског већа, као и измене и допуне Правилника о организцији и систематизацији радних места у Градској управи, Правобранилаштву, Буџетској инспекцији и Служби за интерну ревизију града Зајечара.

Градски већници су усвојили и закључак којим се Добровољном ватрогасном друштву у Зајечару дају у закуп пословне просторије површине 30 квадрата, у Хајдук Вељковој улици, број 58.

Можда ће Вас занимати

Цвеће, мраз

Јутарњи мраз, средином дана сунчани периоди

У Србији ујутро местимично слаб мраз, магла и ниска облачност, која ће се по котлинама …

Сунце, магла

Ред магле, ред сунца, највиша дневна температура до 11 степени

У Србији ујутро слаб мраз, местимично магла и ниска облачност, која ће се у нижим …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница