Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 135. sednica Gradskog veća grada Zaječara
135. sednica Gradskog veća grada Zaječara
Foto: zajecar.info

Održana 135. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Danas je održana 135. sednica Gradskog veća grada Zaječara.

Većnici su na današnjoj sednici dali saglasnost na Nacrt Odluke o načinu plaćanja naknade za korišćenje javnih površina na teritoriji grada Zaječara za maj i jun 2020. godine.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je ovom prilikom rekao da je Grad Zaječar uzimajući u obzir trenutnu situaciju izazvanu virusom COVID-19, izašao u susret ugostiteljima, tako što je pružio olakšice u plaćanju zakupa javnih površina.

Većnici su usvojili Nacrt Odluke o utvrđivanju ekonomske cene usluga koje pruža Centar za socijalni rad „Zaječar” u Zaječaru za 2020. godinu.

Na sednici je usvojeno i Rešenje o usvajanju Godišnjeg izveštaja o radu Centra za socijalni rad „Zaječar” u Zaječaru za 2019. godinu, Rešenje o usvajanju Finansijskog izveštaja Centra za socijalni rad „Zaječar” u Zaječaru za 2019. godinu, Rešenje o davanju saglasnosti na Plan i Program rada za 2020. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar” u Zaječaru, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2020. godinu i prvu izmenu i dopunu Finansijskog plana za 2020. godinu ove ustanove.

Takođe, usvojen je i Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Statuta Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje” Zaječar i Nacrt Rešenja o usvajanju Godišnjeg likvidacionog izveštaja Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju” Zaječar – u likvidaciji.

Saglasnost je data i na Nacrt Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2020. godinu.

Većnici su usvojili i Nacrt Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Ekonomsko-trgovinske škole u Zaječaru.

Na sednici veća je usvojen i Predlog Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu grada Zaječara, Budžetskoj inspekciji i Službi za internu reviziju grada Zaječara.

Data je saglasnost na Predlog Rešenja o dodeli novčanih sredstava za vantelesnu oplodnju u 2020. godini.

Većnici su danas usvojili Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za razmatranje predloga projekata i utvrđivanje predloga raspodele sredstava po Javnom pozivu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara u 2020. godini.

Većnici su dali saglasnost i na Predlog Rešenja o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve, na Predlog Zaključka o usvajanju Operativnog plana odbrane od poplava voda II reda na teritoriji grada Zaječara za 2020. godinu, kao i na Predlog Zaključka za izmenu i dopunu Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu i unapređivanje životne sredine grada Zaječara za 2020. godinu.

Konačnu reč daće odbornici Skupštine grada Zaječara na predstojećoj sednici.

Možda će Vas zanimati

Zaprašivanje radi suzbijanja komaraca

Tretman suzbijanja larvi komaraca na području Zaječarskog upravnog okruga od 10. jula

Od petka, 10. jula 2020. godine, ukoliko se steknu neophodni meteo uslovi, preduzeće „DE-MUS” d.o.o. …

Grad Zaječar — COVID-19

Zaječar: Utvrđeno prisustvo korona virusa kod još četiri osobe

Danas je na osnovu rezultata uzoraka poslatih laboratoriji „Vatreno oko”, a na osnovu izveštaja ZZJZ …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica