Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 142. sednica Gradskog veća grada Zaječara
142. sednica Gradskog veća grada Zaječara
Foto: zajecar.info

Održana 142. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Danas je u velikoj sali Skupštine grada održana 142. sednica Gradskog veća grada Zaječara.

Većnici su dali saglasnost na Nacrt Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Grada Zaječara, neposrednom pogodbom, uz naknadu, radi izgradnje ulice Nemanjine u Zaječaru.

Usvojen je i Nacrt Odluke o postavljanju spomenika Generalu Gambeti i Generalu Coloviću.

Dato je zeleno svetlo na Nacrt Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu za 2019. godinu Ustanove Narodno Pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” u Zaječaru, na Rešenje o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2019. godinu Ustanove Narodno Pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” u Zaječaru, na Rešenje o usvajanju Izveštaja o realizaciji Godišnjeg plana rada Predškolske ustanove „Đulići” Zaječar za septembar 2019 – avgust 2020. godine, kao i na Rešenje o davanju saglasnosti na Godišnji Plan rada Predškolske ustanove „Đulići” Zaječar za radnu 2020/2021. godinu.

Većnici su dali saglasnost i na Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Gimnazije u Zaječaru i na Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Ekonomsko-trgovinske škole u Zaječaru.

Gradski većnici su usvojili Nacrt Rešenja o obrazovanju Saveta za bezbednost grada Zaječara, kao i Predlog Pravilnika o uslovima za pribavljanje i dodelu kuća na selu mladim bračnim parovima, odnosno, vanbračnim partnerima na teritoriji grada Zaječara i nabavku građevinskog materijala za adaptaciju kuća na selu mladim bračnim parovima, odnosno vanbračnim partnerima.

Na sednici veća je usvojen i Predlog Zaključka o davanju u zakup drvenih kućica za robnu pijacu na platou javne garaže u Zaječaru, u ul. Bulevar Dr Zorana Đinđića, kao i Rešenje o utvrđivanju početne cene za određivanje visine mesečne zakupnine drvenih kućica za robnu pijacu na platou javne garaže u Zaječaru.

Većnici su dali zeleno svetlo na Predlog Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za podsticanje rađanja dece na teritoriji grada Zaječara, na Predlog Rešenja o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve kao i na Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na raskopavanje javne površine.

Možda će Vas zanimati

Grane drveta, mraz

Ujutru umeren i jak mraz, temperatura danas ne prelazi nulu

U Srbiji ujutru umeren i jak mraz. Tokom dana umereno do potpuno oblačno i hladno …

Žene šetaju u jaknama

U Srbiji pad temperature, najhladniji dani od početka zime

U Srbiji umereno do potpuno oblačno i hladno, ponegde sa snegom. Više padavina očekuje se …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica