Тимочка КрајинаЗајечарОдржана 17. седница локалног парламента у Зајечару: Буџет увећан за 51,3...

Одржана 17. седница локалног парламента у Зајечару: Буџет увећан за 51,3 милиона динара, седница на кратко прекинута због каменолома

Одржана 17. седница локалног парламента у Зајечару: Буџет увећан за 51,3 милиона динара, седница на кратко прекинута због каменолома

У Зајечару је одржана 17. седница локалног парламента, на којој се нашло петнаестак тачака.

Због протеста мештана Малог Извора и појединих припадника опозиције у Зајечару због изградње каменолома, заседање одборника је било прекинуто, а на дневном реду нашла се и одлука о трећем ребалансу буџета која је усвојена.

После трећег ребаланса, буџет града Зајечара износи 2,3 милијарде динара, а увећан за 51,3 милиона динара из свих извора финансирања. На овој седници разматран је и извештај о извршењу буџета за првих шест месеци ове године.

Мештани Малог Извора уз подршку појединих представника опозиције тражили су да се из дневног реда избаци пета тачка – Предлог одлуке о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у КО Мали Извор, што се односи на изградњу каменолома. Та тачка на овој седници није усвојена, јер је 17 од 50 одборника гласало против ове одлуке, док 23 одборника нису гласала, а њих десет је било одсутно.

Одборници локалног парламента усвојили су Одлуку о одређивању модела финансирања потенцијалног пројекта јавно–приватног партнерства са елементима концесије за поверавање обављања делатности одржавања улица и путева на територији Града Зајечара и Предлог Решења о именовању стручног тима за спровођење поступка реализације пројекта јавно-приватног партнерства са елементима концесије за поверавање обављања комуналне делатности одржавања улица и путева на територији Града Зајечара, а усвојен је и Годишњи извештај о пословању за 2022. годину Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар, Годишњи финансијски извештај са мишљењем овлашћеног ревизора на финансијски извештај за 2022. годину „Водовод“-а и дали сагласност на Одлуку о начину покрића губитка Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар за 2022. годину. Дато је зелено светло и на измену Решења о именовању председника и чланова Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар, на Извештај о пословању Јавног комуналног предузећа “Хигијена Зајечар“ за 2022. годину, а усвојен је и Финансијски извештај Јавног комуналног предузећа “Хигијена Зајечар“ за 2022. годину и дата сагласност на Одлуку о начину покрића губитка тог предузећа за исту годину.

Одборници су усвојили и Одлуку о оснивању Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар“, Извештај о пословању Јавног комунално–стамбеног предузећа „Зајечар“ за 2022. годину, Решење о усвајању редовног годишњег финансијског извештаја ЈКСП „Зајечар“ за 2022. годину, Решење о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка ЈКСП „Зајечар“ за 2022. годину, као и Решење о давању сагласности за закључење Уговора о дугорочном закупу земљишта без накнаде. Цена грејања у Зајечару у периоду од 15. октобра 2023. до 15. априла 2024. остаће непромењена и за домаћинства износи 150,72 динара по метру квадратном, док је цена грејања за пословни простор 188,40 динара по метру квадратном.

Усвојен је и Извештај о раду и пословању са извештајем о извршеној ревизији финансијских извештаја Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар за 2022. годину и Одлука о расподели добити Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар за исту годину.

Дато је зелено светло и на Решење о разрешењу члана Управног одбора Установе Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, као и Решење о разрешењу и именовању члана Управног одбора Центра за социјални рад у Зајечару.

Усвојено је и Решење о додели Октобарске награде Града Зајечара за 2023. годину, решењима о додели награда Града Зајечара „Никола Пашић“ и „Светозар Марковић“ за 2023. годину, као и Решење о додели повеља у 2023. години.

Октобарска награда Града Зајечара за 2023. годину, додељује се:

  • Дејану Јанковићу, привреднику из Зајечара, оснивачу „Тел-Кабл” Д.О.О. Зајечар, за постигнуте резултате у области привреде, који представљају значајан допринос развоју Града Зајечара.
  • Младену Шљивовићу, професору физике из Зајечара, за постигнуте резултате у области образовања.
  • Лени Малетић, атлетичарки из Зајечара, за постигнуте резултате у области спорта.

Награда Града Зајечара „Никола Пашић” у 2023. години, додељује се:

  • Бори Димитријевићу из Зајечара, за изузетан допринос у области унапређења и развоја друштвено-политичких односа.

Награда Града Зајечара „Светозар Марковић” у 2023. години, додељује се:

  • Власти Младеновићу, књижевнику, за изузетан допринос у области развоја културе.

Повеља за 2023. годину, као признање за постигнуте резултате и подстрек за још већа залагања, додељује се:

  • Теодори Миловановић, ученици Основне школе „Хајдук Вељко” у Зајечару, за постигнуте резултате на такмичењима из српског језика и књижевности.
  • Павлу Кулићу, ученику Гимназије у Зајечару, за постигнуте резултате на такмичењима из математике и физике.
  • Вуку Живковићу, ученику Гимназије у Зајечару, за постигнуте резултате на такмичењима из хемије.
  • Јанку Младеновићу, тенисеру, ученику ОШ „Ђура Јакшић” у Зајечару, за постигнуте резултате у спорту.
  • Немањи Симовићу, ученику Гимназије у Зајечару за постигнуте резултате на такмичењима из математике и физике.
  • Луки Родићу, ученику ОШ „Љуба Нешић” у Зајечару за постигнуте резултате на такмичењима из математике, физике и српског језика и језичке културе.
  • Петру Савићевићу, ученику Гимназије у Зајечару, за постигнуте резултате на такмичењима из природних наука.
  • Екипи ученика Гимназије у Зајечару коју чине ученици: Миа Милосављевић, Анђела Милосављевић, Марија Стојановић, Јован Бузаџин и Павле Василијевић, за постигнуте резултате у ваннаставним активностима.
  • Иви Николић, ученици ОШ „Десанка Максимовић” у Зајечару, за постигнуте резултате на такмичењима из различитих наставних предмета.
  • Дамјану Димитријевићу, ученику ОШ „Љуба Нешић” у Зајечару, за постигнуте резултате на такмичењима из различитих наставних предмета.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб