Timočka KrajinaBorOdržana 2. sednica Skupštine grada Bora: Usvojen završni račun za 2021. godinu

Održana 2. sednica Skupštine grada Bora: Usvojen završni račun za 2021. godinu

2. sednica Skupštine grada Bora

U Boru je održana 2. sednica Skupštine grada Bora, na kojoj se našlo 36 tačaka i sve su usvojene većinom glasova.

Na 2. sednici Skupštine grada Bora usvojena je Odluka o završnom računu budžeta za 2021. godinu.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić ovom prilikom podsetio da se budžet grada Bora znatno uvećava iz godine u godinu.

Aleksandar Milikić – gradonačelnik Bora

„U ovom trenutku mi raspravljamo o izveštaju za budžet koji nosi 3,4 milijarde dinara, koji je dva puta veći nego pre tri godine. Naredne godine mi ćemo razgovarati o budžetu koji će iznositi 4,8 milijardi dinara. Menjaju se i privredni ambijent i uslovi ovde na teritoriji grada Bora, a to očigledno direktno utiče na kompanije koje se bave rudaranjem. Bor je za četiiri godine uspeo da obezbedi 140 novih radnih mesta i 70 mladih preduzetnika, a sve to ukupno gledano utiče na razvoj privrede i povećanje. U poslednjem kvartalu imali smo neverovatno veliki prilivu u budžetu sa pozicije mineralnih sirovina i tu je velika razlika skoro milijardi dinara neiskorišćenih. Svi mi ovde imamo obavezu da mnogo bolje planiramo i mnogo brže radimo na rešavanju problema na teritoriji grada Bora, naravno i naših sela“, kazao je Milikić.

Dragan Marković – odbornik u Skupštini grada Bora

Aleksandar Kulić – odbornik u Skupštini grada BoraOdbornici opozicije kritikovali su nadzor prilikom asfaltiranja i istakli su da su uočeni mnogi nedostaci.

Vladimir Stojičević – odbornik u Skupštini grada Bora

Aleksandar Milikić – gradonačelnik Bora

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da asfaltiranje radi firma „Štrabag“ i dodao da će pooštriti kontrolu ovih poslova.

Zorana Gajić – načelnica Odeljenja za finansije Gradske uprave Bor

„Budžetski deficit grada Bora u 2021. godini iznosio je 836 miliona, a ukupni prihodi 3,5 miliona dinara“, kazala je Zorana Gajić, načelnica Odeljenja finansija u Gradskoj upravi Bor.

Takođe, usvojena je Odluka da se JKP „Toplani“ odbori kredit od 380 miliona dinara za kupovinu uglja za narednu grejnu sezonu, uz kreditne garancije JKP za stambene usluge Bor. Ovaj kredit će se izmirivati u osam mesečnih rata, a početak roka otplate je 30. jul 2023. godine, zaključno sa 28. februarom 2024.

2. sednica Skupštine grada Bora

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su prošlogodišnje izveštaje o radu javnih ustanova i institucija. Dato je zeleno svetlo i za Odluku o pomoći borskim poljoprivrednicima, za koje će u ovoj godini biti izdvojeno 45 miliona dinara za 22 mere podsticaja.

Usvojen je i Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije područja vetroelektrane „Snaga Istoka“ na području Grada Bora. Odbornici su usvojili i aneks ugovora o Javno privatnom partnerstvu za javni prevoz, prema kojoj se izdvajanja za naknadu po kilometru povećavaju na 182,68 dinara zbog povećanja cene goriva.

2. sednica Skupštine grada Bora

Prema izveštajima o realizovanim aktivnostima komunalnih preduzeća u Boru u 2021. godini, pozitivno su poslovali JKP „Vodovod“ koji je ostvario dobit od 84 miliona dinara, Javno stambeno preduzeće sa 3,7 miliona i ZOO vrt, a gubitak su imali „Toplana“ 354 hiljade dinara, „Bogovina“ 7.6 miliona i „3. oktobar“ 11 miliona dinara.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,201PratilacaLajkuj
4,191PratilacaZaprati
1,250PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub