Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 28. sednica Skupštine opštine Negotin
28. sednica Skupštine opštine Negotin

Održana 28. sednica Skupštine opštine Negotin

U sali negotinskog Doma kulture „Stevan Mokranjac” juče je održana 28. sednica SO Negotin, kojom je predsedavao mr Milan Uruković, predsednik lokalnog parlamenta. Sednici je prisustvovalo 36 odbornika lokalnog saziva. Većinom glasova prisutnih odbornika usvojene su odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije za naselje Prahovo, izradi Plana detaljne regulacije infrastrukturnog koridora državnog puta od saobraćajnog čvora Dušanovac do granice K.O. Prahovo i K.O. Radujevac, Plana detaljne regulacije Luke Prahovo i naselja Negotin kao i Odluke o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za kompleks Rajačkih pivnica, kojom će se stvoriti uslovi za izgradnju novog rezervoara za vodu adekvatne zapremine, na kotama koje omogućuju adekvatne uslove pritisaka u mreži u gravitacionom režimu snabdevanja kompleksa vodom, na pristupačnom mestu sa aspekta daljeg održavanja sistema.

Vladimir Veličković — predsednik opštine Negotin

„Danas smo doneli set bitnih odluka koje će već s proleća da krenu u realizaciju. Cilj donošenja ovih odluka je početak realizacije Hemijsko-tehnološkog parka, projekta od državnog interesa. Očekujemo da realizacija krene početkom naredne godine, zato se i uređuje planska dokumentacija koja podrazumeva uređenje infrastrukture, zaštitu životne sredine, stvaranje uslova za dovođenje potencijalnih investitora. Odluka za naselje Negotin odnosi se na parcelu bivšeg ’Krajina vina’, gde se planira podizanje stambenog kompleksa od strane ’Elixir’ grupe, čime će biti obezbeđen smeštaj za nove radnike koji će biti neophodni u narednom periodu, jer mi kao opština nećemo moći da ispunimo sve potrebne zahteve po broju radnika koji će biti potrebni. Za razvoj turizma značajno je donošenje odluke o izmeni Plana detaljne regulacije Rajačkih pivnica. Pre svega, istražni radovi su odrađeni na bušotini i samom bunaru, i stoga će Plan morati da se promeni u tom delu, s obzirom da nadležno ministarstvo daje dozvolu za početak radova. Cilj je da se i ova promena završi do polovine novembra, da bismo sa GIZ-om, uz učešće države, mogli da uredimo sve dozvole, kako bi se od maja, a možda i ranije, krenulo sa uređenjem kompleksa Rajačkih pivnica. Što pre i bolje ovo uradimo, uticaće na još jedan paket, koji će ići ka Negotinu od strane nemačke razvojne agencije. Ozbiljno radimo kako bismo bili primer dobre prakse i stvorili mogućnost da u narednom periodu iskoristimo pogodnosti fondova jer potencijala imamo. Još jedna važna odluka je rešenje o kupoprodajnom ugovoru ’Lidl’ Srbija, koji je otkupio parcelu u Negotinu i od proleća planira da krene sa izgradnjom trgovinskog objekta”, izjavio je nakon sednice Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Odlukom o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije za naselje Prahovo menja se obuhvat, umesto 90 planom će biti obuhvaćeno 400 hektara, Odlukom o izradi Plana detaljne regulacije infrastrukturnog koridora državnog puta od saobraćajnog čvora Dušanovac do granice K.O. Prahovo i K.O. Radujevac biće obuhvaćene: planirana trasa državnog puta I reda od saobraćajnog čvora Dušanovac do saobraćajnog čvora Samarinovac; predložena trasa državnog puta II reda od saobraćajnog čvora Samarinovac do kružne raskrsnice na ulazu u naselje Prahovo i deonica državnog puta IIB reda, broj 400, od kružne raskrsnice u naselju Prahovo do kraja K.O. Prahovo.

28. sednica Skupštine opštine Negotin

Ukupna površina okvirnog obuhvata planskog područja iznosi oko 50 hektara. Izmenama i dopunama Plana generalne regulacije „Luka Prahovo” biće obuhvaćene izmene koje se odnose na usaglašavanje sa planskim dokumentima višeg ili istog hijerarhijskog nivoa sa kojima je u neposrednoj vezi, i to: izmene i dopune Plana generalne regulacije za naselje Prahovo (u fazi izrade), Plan detaljne regulacije infrastrukturnog koridora državnog puta od saobraćajnog čvora Dušanovac do kraja K.O. Prahovo (u fazi izrade) i izmene i dopune Plana detaljne regulacije za kompleks hemijske industrije u Prahovu (u fazi izrade na osnovu Odluke o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za kompleks hemijske industrije u Prahovu, broj: 350-67/2020-11/07 od 13.04.2020.

Odbornici su na sednici usvojili i Rešenje o izmeni rešenja o imenovanju članova Školskog odbora Negotinske gimnazije.

Možda će Vas zanimati

Nova trasa koridora kroz istočnu Srbiju: Državni put Paraćin–Zaječar–Negotin

Nova trasa koridora kroz istočnu Srbiju: Pogledajte kuda će prolaziti državni put Paraćin–Zaječar–Negotin

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oglasilo je rani javni uvid povodom izrade prostornog plana područja …

83. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 83. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Na danas održanoj, 83. sednici Opštinskog veća opštine Negotin, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica