Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Одржана 29. седница Скупштине општине Неготин

Одржана 29. седница Скупштине општине Неготин

У сали Дома културе „Стеван Мокрањац” јуче је одржана 29. седница Скупштине општине Неготин. Седници локалног парламента, којом је председавао мр Милан Уруковић, председник СО Неготин поред 36 одборника, присуствовали су и Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Богдан Гугић, заменик председника Општине и чланови већа. 29. заседање почело је одавањем почасти недавно преминулом митрополиту црногорско-приморском Амфилохију Радовићу.

Већином гласова, након излагања Мирослава Кнежевића, шефа Одељења за буџет, финансије и ЛПА ОУ Неготин, одборници су усвојили Извештај о извршењу одлуке о буџету општине Неготин за период јануар–септембар 2020. године. Укупно планирани приходи и примања буџета општине Неготин за 2020. годину, утврђени Одлуком о буџету општине Неготин за 2020. годину износе 1.156.396.000 динара. Укупни приходи и примања консолидованог рачуна општине Неготин, односно свих индиректних и директних корисника буџетских средстава, по свим изворима финансирања, дати кроз Одлуку о буџету општине Неготин за 2020. годину, износе 1.456.467.000 динара. Са 30.09.2020. године, приходи и примања буџета остварени су у укупном износу од 713.745.345 динара (са наменским и ненаменским трансфером из Републике), остали приходи и примања индиректних корисника остварени преко њихових рачуна 9.417.547 динара, што укупно износи 723.162.892 динара. Остварење укупних прихода износи 53,33% од годишњег плана. Расходи и издаци буџета општине Неготин за период јануар–септембар 2020. године износе 680.145.597 динара, односно 47,26% планом утврђених укупних средстава, од чега је извршење из текућих буџетских средстава 635.347.203 динара или 54,95 % а извршење из осталих извора (трансферна средства, донације, сопствени приходи и вишак прихода) 44.798.394 динара или 14,93%.

Одборници локалног парламента усвојили су већином гласова одлуке о усвајању Извештаја о раду ПУ „Пчелица”, Програма енергетске ефикасности општине Неготин 2020–2023. године, измени и допуни Одлуке о стипендирању студената и ученика средњих школа општине Неготин као и допуни Одлуке о општем уређењу насељених места и комуналном реду на територији општине Неготин.

Данас су једногласно усвојене одлуке о умањењу обавеза родитеља, односно других законских заступника деце, по основу плаћања услуга ПУ „Пчелица” за период од 28.09.2020. до 16.10.2020. године у износу од 50 процената економске цене, због алтернативног решења збрињавања деце у току радова на замени целокупне столарије на објекту бр. 1 вртића као и умањењу обавеза родитеља, односно других заступника деце из пет васпитних група која похађају предшколски програм а која због тренутне епидемиолошке ситуације у ПУ „Пчелица” бораве само од 06:00 до 12:00 часова, у периоду од 1. септембра до окончања тренутне епидемиолошке ситуације.

На данашњој седници усвојена су решења о давању сагласности на одлуку НО ЈКП „Бадњево” о утврђењу цена комуналних услуга уз увећање цена воде, смећа и канализације у износу од 20 процената. Са новим увећањем цене услуга за изношење смећа, канализацију и утрошену воду биће и даље ниже од осталих у окружењу, и утврђивању валуте плаћања варијабилног и фиксног дела износа по обрачунима за наредну грејну сезону. Усвојена су и решења о давању сагласности на Годишњи план рада ПУ „Пчелица” за радну 2020/2021, о измени решења о именовању чланова УО ПУ „Пчелица”, о именовању Комисије за стипендирање студената и ученика средњих школа, именовању Стручног тима за давање концесије за линијски превоз путника у приградском саобраћају као и измени решења о именовању Школског одбора ОШ „Стеван Мокрањац” у Кобишници.

Одборници СО Неготин усвојили су већином гласова и одлуке о радном времену угостистељских, трговинских и занатских објеката, покретању поступка за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије за реконструкцију система даљинског грејања уз уговорену испоруку топлотне енергије из дрвне биомасе као и о измени Плана детаљне регулације „Лука Прахово”.

Можда ће Вас занимати

Данас је Свети Јован Златоусти

Српска православна црква и њени верници данас обележавају празник посвећен Светом Јовану Златоустом, великом светитељу …

Тимочки Зодијак

Тимочки Зодијак: Дневни хороскоп за 26. новембар 2020.

Помало незгодан дан са енергијом која доноси нестрпљивост, успут и многе грешке у корацима уколико …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница