Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 34. sednica Skupštine opštine Negotin

Održana 34. sednica Skupštine opštine Negotin

U Negotinu je održana 34. sednica Skupštine opštine Negotin, kojom je predsedavao mr Milan Uruković, predsednik lokalnog parlamenta, pored 42 odbornika, prisustvovao je Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine i članovi Opštinskog veća. Sednica je počela minutom ćutanja povodom smrti Ljubiše Đorđevića, nekadašnjeg predsednika Privremenog organa opštine Negotin, u periodu od oktobra do maja 2010. godine.

Odbornici Skupštine opštine Negotin su, većinom glasova, usvojili Odluku o obrazovanju Komisije za planove, čiji je zadatak da obavlja stručne poslove u postupku izrade i sprovođenja planskih dokumenata i obavlja poslove javnog uvida u planski dokument iz nadležnosti lokalne samouprave.

Na sednici je usvojen set odluka o sprovođenju i donošenju programa komasacije dela katastarske opštine Tamnič, zatim Veljkovo, Mokranje i Rogljevo, važnih za apliciranje za potrebna sredstva kod Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Usvojena Odluka o opštem uređenju naseljenih mesta i komunalnom redu na teritoriji opštine Negotin sadrži izmene koje se odnose na uređivanje upravljanja javnim česmama, bunarima i fontanama: vođenje registra i obeležavanje naziva, održavanje od strane mesnih zajednica i javnog komunalnog preduzeća. Takođe, odluka je usklađena sa zahtevima koji se odnose na uslove koje moraju ispuniti lica koja obavljaju delatnost održavanja čistoće i javne rasvete, i postojećim odlukama koje uređuju držanje pasa i mačaka odnosno oglašavanje na javnim površinama. Po prvi put se uređuje postavljanje zaštitnih i tehničkih uređaja na zgradama kao što su antene, klima uređaji, tende i slično kada se njihovim postavljanjem utiče na površinu javne namene.

Pred odbornicima lokalnog parlamenta našle su se i važne odluke koje se odnose na donošenje planskih dokumenata, PDR-a za izgradnju objekata na Graničnom prelazu „Kusjak–Đerdap 2” i izmene i dopune PDR-a za naselje Negotin. Plan detaljne regulacije za izgradnju objekata na Graničnom prelazu „Kusjak–Đerdap 2” obuhvata drumski granični prelaz za međunarodni putnički i teretni saobraćaj „Kusjak–Đerdap II” (između Republike Srbije i Republike Rumunije), kao i okolni prostor neophodan za definisanje planiranih površina i objekata potrebnih za funkcionisanje ovog graničnog prelaza. Ukupna površina planskog obuhvata, u okviru kojeg se nalazi i zona funkcionalnog dela, odnosno planirani kompleks graničnog prelaza, iznosi 6,45 hektara.

Cilj predloga Odluke o donošenju izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za naselje Negotin je stvaranje planskog osnova za izgradnju stambenog komleksa na prostoru bivšeg „Krajina Vina” a po zahtevu „Elixir” Prahovo, kao i stvaranje osnova za izgradnju objekata zainteresovanih fizičkih lica i ozakonjenja poslovnih objekata u ulici Koste Todorovića (lokali iza stadiona).

Takođe, na sednici je usvojeno i Rešenje o davanju saglasnosti na Program poslovanja sa finansijskim planom Javnog preduzeća „Bogovina” Bor.

Možda će Vas zanimati

Timočki Zodijak: Dnevni horoskop za 16. april 2021.

Petak pred nama donosi energiju Sunca koje pravi kvadrat sa Plutonom. Ovo je aspekt koji …

Mestimično oblačno sa sunčanim periodima, najviša dnevna temperatura do 14 stepeni

U Srbiji ujutro hladno sa slabim mrazom, ponegde po kotlinama magla. U toku dana pretežno …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica