VestiOdržana 35. sednica Skupštine opštine Negotin

Održana 35. sednica Skupštine opštine Negotin

Na početku 35. sednice lokalnog parlamenta održanoj 23. aprila u Negotinu, kojom je predsedavao mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin, a kojoj su pored 38 odbornika, prisustvovali i Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine Negotin i članovi opštinskog veća, usvojeni su izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima za 2020. godinu, Narodne biblioteke „Dositej Novaković”, Muzeja Krajine, Istorijskog arhiva Negotin, Centra za socijalni rad i Doma kulture „Stevan Mokranjac” i Turističke organizacije opštine Negotin.

Odbornici su na sednici usvojili Odluku o izmeni odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji opštine Negotin koja podrazumeva da je Opština Negotin oslobođena obaveze obrazovanja jedinica civilne zaštite opšte namene, budući da ispunjava uslove iz člana 80. stav 3. i 4. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, kojima je propisano da jedinice lokalne samouprave mogu biti oslobođene obaveze obrazovanja jedinica civilne zaštite opšte namene, ukoliko na njenoj teritoriji postoji dobrovoljno vatrogasno društvo, koje jedinica lokalne samouprave finansira i koje u svom sastavu ima formiranu, obučenu i opremljenu vatrogasnu jedinicu od najmanje 20 pripadnika.

Na dnevnom redu zasedanja bile su i odluke o donošenju izmene i dopune Plana generalne regulacije za naselje Prahovo i PDR- za kompleks Hemijske industrije u Prahovu kao i Odluka o usvajanju lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Negotin za period od 2021. do 2023. godine. Prioriteti aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini prvenstveno su usmereni na ulaganje u ljudski kapital, podsticanje socijalne inkluzije na tržištu rada i otvaranje novih radnih mesta. U tom smislu prioriteti politike zapošljavanja u 2021. godini su: 1) poboljšanje uslova na tržištu rada i unapređenje institucija tržišta rada; 2) podsticanje zapošljavanja i uključivanja teže zapošljivih lica na tržište rada i podrška regionalnoj i lokalnoj politici zapošljavanja; 3) unapređenje kvaliteta radne snage i ulaganje u ljudski kapital.

Na sednici je usvojena Odluka o usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za teritoriju opštine Negotin za 2021. godinu kao i Odluka o utvrđivanju naziva novih ulica i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji naše opštine.

Odbornici su usvojili Rešenje o davanju saglasnosti na odluku NO JKP „Badnjevo” Negotin broj 1226-05/2021-3 od 09.04.2021. i davanju saglasnosti na nacrt Trilateralnog ugovora o korišćenju sredstava zajma namenjenih projektu „Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji – faza V” koji je zaključkom broj 48-2889/2021 usvojila Vlada Republike Srbije. Zajmom, u iznosu od 1.364.000 evra, s kamatom od 0,9 odsto na godišnjem nivou, otplatom na 15 godina i petogodišnjim grejs periodom, rehabilitovaće se toplovod u naselju Veljko Vlahović , nabaviti kombinovani kotao na mazut i gas jačine 8 megavata, izgraditi novi toplovod od Borske toplane do Dečijeg vrtića „Pčelica” čime će se povezati toplane Opštine Negotin, zgrada JNA, toplane „Banana” i negotinskog vrtića. Gašenjem pomenutih toplana smanjiće se zagađenost u zimskom periodu.

Na sednici su usvojena rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova Školskog odbora Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” u Jabukovcu, pristupanju ukidanja dela nekategorisanog puta i razmeni građevinskog zemljišta u K.O Negotin u svrhu uređenja površina javne namene, pristupanju razmeni građevinskog zemljišta u K.O. Negotin, rušenju objekata na K.P. 3058 i 3059 u Katastarskoj opštini Radujevac i raspisivanju prvog javnog nadmetanja za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin na K.P.BR. 3086/9 U K.O. Negotin.

Sednica je završena usvajanjem odluka o načelima komasacije u K.O. Tamnič i K.O. Veljkovo, Mokranje i Rogljevo.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

22,244PratilacaLajkuj
3,591PratilacaZaprati
1,282PratilacaZaprati
113PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x