Тимочка КрајинаЗајечарОдржана 49. седница Градског већа у Зајечару

Одржана 49. седница Градског већа у Зајечару

49. седница Градског већа града Зајечара

Данас је у сали Скупштине града Зајечара одржана 49. седница Градског већа.

Седницом је председавао председник Градског већа и градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2022. годину, са изменом Кадровског плана за 2022. годину.

„Потребно је увећање буџета за 23 милиона 58 хиљада динара, због учешћа града у пројектима, Школе за основно и средње образовање ’Јелена Мајсторовић’ – за енергетску санацију, као и за реновирање и дигитализацију вртића ’Ђурђевак’”, рекла је начелница Одељења за финансије Валентина Ђуричић.

Такође, усвојен је и Нацрт Одлуке о условима заштите, начину подизања, одржавања и обнове нарушених јавних зелених површина као и Нацрт Одлуке о усвајању предлога пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије за поверавање комуналне делатности производње топлотне енергије на територији града Зајечара.

Зелено светло је дато и на Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналном реду на територији града Зајечара, на Нацрт Одлуке о допуни Одлуке о субвенционисању градског и приградског линијског превоза путника на територији града Зајечара, на Нацрт Одлуке о канализацији, као и на Нацрт Одлуке о изменама Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

На 49. седници Градског већа усвојен је и Нацрт Решења о давању сагласности на Статут Матичне библиотеке „Светозар Марковић” Зајечар, Нацрт Решења о усвајању Извештаја о раду и пословању са извештајем о извршеној ревизији финансијских извештаја Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор” Зајечар за 2021. годину, Нацрт Решења о давању сагласности на Одлуку о покрићу губитка по годишњем извештају за 2021. годину Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор” Зајечар, Нацрт Решења о усвајању извештаја о пословању Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар” Зајечар за период 01.01.2021.–31.12.2021. године и коригованих финансијских извештаја Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар” Зајечар за 2021. годину, Нацрт Решења о давању сагласности на Одлуку о расподели добити Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар” Зајечар за 2021. годину и Нацрт Решења о давању сагласности на прву измену Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар” Зајечар за 2022. годину.

Градски већници су усвојили и Нацрт Решења о усвајању Годишњег извештаја о пословању за 2021. годину, Јавног комуналног предузећа „Водовод” Зајечар, Решења о усвајању Годишњег финансијског извештаја са мишљењем овлашћеног ревизора на финансијски извештај за 2021. годину, Јавног комуналног предузећа „Водовод” Зајечар, Решења о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка Јавног комуналног предузећа „Водовод” Зајечар за 2021. годину.

Усвојени су и нацрти решења о усвајању извештаја о пословању Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар” Зајечар за 2021. годину, Решења о усвајању редовног годишњег финансијског извештаја Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар” Зајечар за 2021. годину, Решења о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар” за 2021.годину, Решења о давању сагласности Јавном комунално-стамбеном предузећу „Зајечар” у Зајечару на ценовник услуга редовног извожења смећа у Зајечару, Решења о давању сагласности Јавном комунално-стамбеном предузећу „Зајечар” Зајечар на ценовник ванредних комуналних услуга са ценом извожења смећа са територија села у којима је установљен организован систем извожења смећа, Решења о давању сагласности Јавном комунално-стамбеном предузећу „Зајечар” у Зајечару на цену топлотне енергије, Нацрт Одлуке о условима и начину снабдевања топлотном енергијом, Нацрт Правилника о условима за подношење и решавање захтева крајњег купца за привремено искључење са система грејања, као и Нацрт Решења о давању сагласности на Захтев за умањење прописане температуре у грејаном простору корисника за један степен у грејној сезони 2022/2023.године Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар”.

Зелено светло је дато и на Нацрт Одлуке о обављању делатности обезбеђивања јавног осветљења, на Нацрт Решења о давању сагласности на прву измену Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање” Зајечар за 2022. годину, на Нацрт Решења о усвајању Извештаја о ревизији Финансијских извештаја за период 01.01.2021. године до 31.12.2021. године Јавног предузећа „Дирекција за изградњу” Зајечар – у ликвидацији, на Нацрт Решења о престанку функције и именовању директора Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” у Зајечару, на Нацрт Решења о именовању директора Јавног комуналног предузећа „Водовод” Зајечар, као и на Предлог Програма рада Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара за 2022. годину.

Градски већници су усвојили и Предлог Закључка о покретању поступка прибављања градског грађевинског земљишта на кп. бр. 5834/61 КО Зајечар, у Зајечару, у ул. Ђуре Ђаковића, у јавну својину града Зајечара, путем размене непосредном погодбом, као и Предлог Решења о образовању Комисије за спровођење поступка прибављања непокретности у јавну својину града Зајечара, путем размене непосредном погодбом.

На дневном реду седници нашао се и Предлог Предлога Решења о измени Решења о одређивању јавних паркиралишта у граду Зајечару, Предлог Решења о одобравању средстава из Годишњег програма организација у области спорта којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у 2022. години и Предлог Решења о давању сагласности на измену програма у сегменту Спортско-рекреативне манифестације, Спортско лето за потребе одржавања 3×3 турнира у баскету у Зајечару, који ће Спортски савез Града Зајечара организовати у сарадњи са Националним спортским савезом.

На данашњој седници усвојена је и Наредба о мерама смањења потрошње електричне и топлотне енергије у Градској управи Града Зајечара, Јавним предузећима и установама чији је оснивач Град Зајечар, и основним и средњим школама.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,388ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб