Timočka KrajinaBorOdržana 5. sednica Skupštine grada Bora: Usvojen Plan kapitalnih investicija za period...

Održana 5. sednica Skupštine grada Bora: Usvojen Plan kapitalnih investicija za period od 2022. do 2024. godine

5. sednica Skupštine grada Bora

U Boru je održana 5. sednica Skupštine grada, na kojoj se našla 41 tačka, a odlukama većine odbornika sve tačke su i usvojene. 

Najviše se raspravljalo o Planu kapitalnih investicija za period od 2022. do 2024. godine, kao i o odlukama vezane za rad javnih preduzeća u Boru. Odluke o kapitalnim investicijama za period od 2022. do 2024. godine, prema zakonu usklađuje se sa prvim gradskim rebalansom, pokretanju licitacije za pet hektara zemljišta pored Sportskog centra, namenjenog izgradnji šoping centra. Ovom dokumentom obuhvaćeni su kapitalni projekti grada koji se odnose na izgradnju infratsrukturnih objekata, na izgradnju i održavanje sistema vodovoda, kanalizacije i putne mreže, a planirani su i kapitalni projekti u vezi sa obrazovanjem.

Odbornici opozicije naglasili su da izgradnja nove bolnice mora da bude najznačajniji kapitalni projekat.

Dragan Marković – odbornik u Skupštini grada Bora

„Šta je za vas kapitalna investicija, ako nije izgradnja nove bolnice? Vama je prioritet nešto drugo”, kazao je Dragan Marković, odbornik „Ujedinjena opozicija Bora”.

Irena Živković – odbornica u Skupštini grada Bora

„Neumesno je pričati kako će Akva park da pomogne budžetu grada ili će da živne grad. Šoping-mol jeste neophodan, jer imamo samo par butika, ali nije potrebno ništa da se ruši kako bi se to izgradilo”, nagovestila je Irena Živković, odbornica „Stranka slobode i pravde”.

Aleksandar Kulić – odbornik u Skupštini grada Bora

„Nismo mi ni protiv Akva parka, ni protiv šoping-mola, ali nismo ni za ovo mesto na kome ste planirali da se to izgradi”, rekao je Aleksandar Kulić, odbornik „Ujedinjena opozicija Bora”.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić poručio je da se radi na spremanju Plana detaljne regulacije područja gde će biti izgrađena nova bolnica.

Aleksandar Milikić – gradonačelnik Bora

„Preko puta Doma zdravlja u Boru nalazi se jedna velika parcela, gde će biti izgrađena nova bolnica, crkva i obdanište koje će budžetom za 2023. biti predviđeno da se gradi. Sa Srpskom pravoslavnom crkvom smo razgovarali o početku izgradnje novog hrama na teritoriji Grada Bora, a vezano za lokaciju za bolnicu priprema se da se radi Plan detaljne regulacije područja gde će biti nova bolnica i to će graditi lokalna samouprava zajedno sa državom Srbijom”, istakao je Milikić.

Takođe, na ovoj sednici usvojene su i odluke o javno-privatnom partnerstvu za novu toplanu na biomasu u Boru, za koju je resorno Ministarstvo dalo saglasnost.

Zorana Gajić – načelnica Odeljenja za finansije i javne nabavke u Gradskoj upravi Bor

Odbornici u Bor dali su zeleno svetlo i na Odluku o izradi plana detaljne regulacije centra za upravljanje otpadom grada Bora, a usvojena je i Odluka o odobravanju otkupa stanova za stambeno zbrinjavanje izbeglih lica.

Usvojeni su i izveštaji o radu javnih komunalnih preduzeća. Prema izveštajima, samo je borski „Vodovod” poslovao pozitivno, sa nešto više od 56 miliona dinara.

5. sednica Skupštine grada Bora

Prema odlukama odbornika, za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije Bor izabrana je Bobana Gramić, koja je i do sada obavljala ovu funkciju.

Većinom glasova usvojena su i rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i članova upravnih i nadzornih odbora javnih ustanova u Boru.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub