ВестиОдржана 50. седница Општинског већа у Књажевцу

Одржана 50. седница Општинског већа у Књажевцу

Фото: Општина Књажевац

На јучерашњем заседању Општинског већа у Књажевцу разматрани су и усвојени програми рада Дома културе, Завичајног музеја, Библиотеке „Његош“, Агенције за развој општине Књажевац, Туристичке организације као и Регионалног центра за стручно усавршавање.

Председник Општине Књажевац Милан Ђокић истакао је да је задовољан оним што ове књажевачке установе планирају за 2022. годину.

„Задовољни смо оним што ове установе планирају за 2022. годину. Од осталих тачака, напоменуо бих да смо изменили Одлуку о финансијској подршци породици са децом и уврстили могућност за једнократну помоћ нашим најбољим младим суграђанима. Ускоро ћемо расписати Светосавски конкурс под називом „Будућност Књажевца“, где ћемо изабрати 30 најбољих студената које ћемо наградити једнократном новчаном помоћи“ рекао је Ђокић.

Већници су одлучивали и о другим питањима из свог делокруга рада, а на овој седници усвојен је и Предлог одлуке о комуналној полицији општине Књажевац.

„Служба комуналне полиције биће формирана у сарадњи са општином Сокобања, а у перспективи и са општином Сврљиг. Комунални полицајци контролисаће радно време угоститељских објеката, одлагање дрва и осталог материјала на тротоарима, одлагање смећа на местима која нису за то предвиђена као и све остало што спада у њихова овлашћења. На овај начин желимо да омогућимо боље услове за живот грађана“, додао је Ђокић.

Тачке са 50. седнице Општинског већа наћи ће се пред одборницима Скупштине општине Књажевац, у среду 29. децембра, у 10.00 часова.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,391ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб