Timočka KrajinaBorOdržana 7. sednica Gradskog veća u Boru: Rebalansom budžeta povećana finansijska izdvajanja...

Održana 7. sednica Gradskog veća u Boru: Rebalansom budžeta povećana finansijska izdvajanja za sve programe

7. sednica Gradskog veća grada Bora
Foto: Grad Bor

Na sednici Gradskog veća, sedmoj po redu, odlučivalo se o 24 tačke dnevnog reda.

Na sednici Gradskog veća grada Bora usvojen je predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Bora za 2022. godinu koji će biti iznet na narednoj sednici Skupštine grada Bora.

Razlog izrade rebalansa budžeta je raspored suficita po završnom računu za 2021. godinu, kao ostvareni prihodi koji su veći od planiranih za period od 1. januara do 30. aprila tekuće godine, a uglavnom porezom na zarade, prihode, imovinu i naknadom za korišćenje resursa i rezerve mineralnih sirovina.

Nacrt odluke o budžetu bio je na javnoj raspravi do 14. juna i do tada je pristigao 61. predlog. Od pristiglih 14. je prihvaćeno, 7. delimično prihvaćeno, nije prihvaćeno 11. predloga dok će dva predloga biti realizovana preko već postojećih ugovora, a tiču se asfaltiranja u selima, istakla je Zorana Gajić, načelnica Odeljenja za finansije.

„Najveće uvećanje je kod komunalne delatnosti, 807. miliona dinara, dok je najmanje uvećanje bilo kod energetske efikasnosti, a jedini program koji nije imao izmene je program poljoprivrede i ruralnog razvoja. Subvencije su uvećane kod JKP ’Toplana’ i to 300. miliona dinara za nabavku uglja i 200. miliona za isplatu starog duga za struju. Za JKP ’Vodovod’ subvencije su uvećane za 144. miliona dinara radi isplate starog duga za električnu energiju”, kaže Gajić.

Svi predlozi indirektnih korisnika, osnovnih i srednjih škola, Centra za socijalni rad, uglavnom su prihvaćeni a odnose se na redovono poslovanje i funkcionisanje, kao i sredstva koja osnovnom odlukom o budžetu nisu planirana u dovoljnom obimu.

„Budžetom je planiran iznos od 13 miliona dinara za nabavku opreme i aparata za rad toksikološke laboratorije u Opštoj bolnici u Boru, kao i sredstva za nabavku službenog vozila za Dom zdravlja za potrebe kućnog lečenja. Zatim, za radove na vodovodu i kanalizaciji u obdaništu ’Bambi’ i izgradnju fekalne kanalizacije u Osnovnoj školi ’Vuk Karadžić’”, dodaje Gajić.

Konačnu odluku o ovim predlozima imaće odbornici na sledećoj sednici lokalnog parlamenta.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,014PratilacaLajkuj
4,099PratilacaZaprati
1,239PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx